Így teremtenének életet a Marson

Így teremtenének életet a Marson

Látványos animációt készített a Futurism arról, hogy miként tennék a Marsot az emberi élet számára alkalmassá.

A tervek szerint termonukleáris tölteteket robbantanának fel a vörös bolygó északi és déli sarkán, felolvasztva ezzel a temérdek fagyott széndioxidot. Az elszabadult széndioxid segítségével „csapdába ejtenék” a Nap fényét az atmoszférában, ugyanazon elv mentén, mint ahogy az üvegházhatás működik.

Az így felmelegített felszín ezután alkalmassá válik rá, hogy genetikailag módosított növényekkel árasszák el, ami segít oxigént juttatni a bolygó légkörébe.

Hírdetés

A tervekre rá lehet tenni még egy lapáttal: üstökösöket és aszteroidákat térítenének el pályájukról, hogy a Marsba csapódva növeljék a hőmérsékletet, és addig általuk hordozott vizet juttassanak a bolygó felszínére.

A videón látható még széndioxid-termelő készülékek telepítése, és óriástükrök is, amikkel a napfényt a sarkok felé fókuszálják, így „szabadítva ki” az ott jég formájában fellelhető vizet.

Terraforming Mars: Turning the Red Planet GreenHere's how scientists think we could turn Mars into Earth 2.0…Posted by Futurism on Tuesday, March 8, 2016


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »