Így szereli le a biciklid tartozékait a bűnpártoló bíróság által szabadon engedett cigányasszony

Így szereli le a biciklid tartozékait a bűnpártoló bíróság által szabadon engedett cigányasszony

Lopás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki jogerős elítélését követően, és az újabb lopások miatti gyanúsítotti kihallgatását követően is lopott.

A vádirat szerint az elkövető 2021. július 11-én az esztergom-kertvárosi vasútállomás kerékpár tárolójában az oszlophoz leláncolt kerékpárról leszerelte a sebességmérőt, a kormánytáskát, valamint az akkumulátoros ledes lámpát összesen 28 600 forint értékben. Cselekményét a biztonsági kamera rögzítette.

Hírdetés

A cigányasszony további hat esztergom-kertvárosi sértett sérelmére követett el lopásokat. 2021. júliusában a kerítésen át kétszer mászott be ugyanazon udvarra, ahonnan kerti díszeket lopott 10 800 forint értékben. Ugyancsak júliusban egy ingatlan elől egy 8000 forint értékű kerékpárt lopott el. Egy ház előkertjéből csacsi kerti díszt és díszgombát lopott. A nő egy másik ház elé kihelyezett szemetestárolót vitt el, valamint az udvarról gumilabdát lopott.

A nyomozó hatóság a nőt a lopások miatt 2021. július 8-án gyanúsítottként hallgatta ki. Ez azonban nem tartotta vissza az újabb lopásoktól, mert 2021. július 13-án egy ingatlan udvaráról konyharuhát, ruhaneműt, seprűt, kést, fésűt lopott 7800 forint értékben, 2021. július 19-én éjszaka pedig egy udvarról kardvirágot lopott.

A nőt a bűnpártoló bíróság a 2021. július 7-én jogerős határozatával – korábban elkövetett bűncselekményei miatt – lopás vétsége miatt 8 hó fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyészség a vádiratban csupán arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nőt fogházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, derül ki közleményükből.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »