Így sétáljunk le 5 kilót 3 hét alatt

Így sétáljunk le 5 kilót 3 hét alatt

A gyors tempójú gyaloglás egészséges étkezéssel párosítva segíthet a laposabb has elérésében, illetve abban is, hogy három hét alatt akár öt kilótól is megszabaduljunk.

Art Weltman, a Virginiai Egyetem mozgáspszichológia professzora szerint a legtöbben kényelmesen, kirakatnézegető tempóban sétálgatunk. Pedig ha egy héten háromszor 30 perc intenzívebb tempójú gyaloglást is beiktatunk, plusz heti két lassabb sétát, azzal hatszor több (!) hasi zsírt égethetünk el, mint azok, akik mérsékelt tempójú sétálgatással töltenek ugyanennyi időt. A professzor továbbá arra is rávilágít kutatási eredményeivel, hogy a gyorsgyaloglók a kényelmes tempóban sétálóknál összesen négyszer több testzsírt égetnek el, ugyanakkor az elégetett kalóriák számában nincs különbség a két tábor közt – írja a Házipatika.com.

Tom Holland mozgáspszichológus azt javasolja, gyalogoljunk az alábbiak szerint minden héten, nem egymást követő napokon. A köztes napokon iktassunk be egy-egy könnyed sétát, power jógát vagy úszást, amivel segítjük a testünk regenerálódását. És persze ne feledjük a kiegyensúlyozott, helyes étkezést!

„Tempó nap” – mínusz 220 kalória

Hírdetés

„Hosszú intervallumos” nap – mínusz 355 kalória

„Rövid intervallumos” nap – mínusz 405 kalória

Tom Holland arra is kitér, milyen testtartással érdemes gyalogolni és sétálni, hogy a legtöbbet hozzuk ki ezekből a mozgásra szánt alkalmakból.

Akinek ez sem elég, az a következő tippekkel teheti még hatékonyabbá a zsírégetést:


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »