Így ritkul a tömegközlekedés szerdától Budapesten

Így ritkul a tömegközlekedés szerdától Budapesten

Hétköznapokon a szombati menetred lesz érvényes, mivel alig van utas. Íme a további részletek!

A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetre tekintettel ritkít a BKK, szerdától a szombati menetrend lesz érvényben munkanapokon.

Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője az InfoRádióban elmondta, a szombati menetrend még a tanszünetinél is ritkább, de a járatok csúcsidőben továbbra is sűrűn közlekednek.

„Április 1-jétől tehát az M2-es, az M3-as és az M4-es metró, az 1-es villamos és a kiskörúti villamosok 5 percenként járnak, az M3-as metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti autóbuszok 2-3 percenként közlekednek” – mondta.

Egyes kőbányai, rákoskeresztúri, káposztásmegyeri viszonylatokon viszont a szombatinál sűrűbb menetrendre lehet számítani.

A BKK folyamatosan figyeli az utasszámokat, és ügyel arra, hogy

az egyes járatokon ne legyen 30 százaléknál magasabb kihasználtság,

Hírdetés

a másfél méteres távolságot ugyanis a járműveken is biztosítani kell az emberek között. Ezt biztosítja az is, hogy egyes vonalakon a szokásostól eltérően csuklós buszok állnak hadrendbe.

Fontos változás még, hogy a 100E reptéri busz átmenetileg nem jár, de a Nagyvárad térről 200E-vel elérhető a repülőtér.

Változik az éjszakai menetrend is.

„A belvárosi járatok 15 percenként követik egymást, a külsőbb kerületek és a nagyobb lakótelepek felé tartók fél óránként, az ezeken túli területekre óránként indulnak járatok” – ismertette Kardos Zoltán.

Az új menetrenddel kapcsolatos minden tudnivaló fent van a BKK honlapján, de a Futár alkalmazás valós idejű tájékoztatást ad minden helyzetben.

Szombaton a szombati, vasárnap a vasárnapi menetrend marad érvényben.

A BKK ügyfélközpontjai egyébként zárva tartanak,

jegyet, bérletet venni 370 automatából vagy 9 jegypénztárból lehet, de a legbiztosabb, ha az ember mobiltelefon segítségével vált jegyet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »