Így reagáltak az ellenzéki pártok az EB javaslatára

Így reagáltak az ellenzéki pártok az EB javaslatára

Egyöntetűen a kormány hibájának tartják, hogy az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt támogatás egy részének felfüggesztését javasolta.

Orbán Viktor miniszterelnök vereségéről beszélt az Európai Bizottság több mint háromezer milliárd forintnyi támogatásának felfüggesztési javaslata miatt Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője.

“Ez az elmúlt tizenkét év következménye. Orbán Viktor és a fideszes korrupció több ezer milliárdos kárt okozott Magyarországnak. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor ma az elmúlt tizenkét év legnagyobb vereségét szenvedte el, és most mérte a legnagyobb csapást is Magyarországra” – mondta.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint az Európai Bizottság nem tartja elegendőnek az Orbán- kormánynak a jogállam helyreállítására, és a korrupció visszaszorítása érdekében megtett intézkedéseit. Emiatt továbbra is veszélyben van a magyar embereknek szánt felzárkóztatási pénz, ami a frakcióvezető szerint Orbánék szégyene és felelőssége.

Újhelyi István korábbi MSZP-s, jelenleg független európai parlamenti képviselő szerint

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Hírdetés

más országokban egy ilyen döntés után a miniszterelnök távozik a pozíciójából.

Szerinte a források megérkezése kizárólag a kormányzat felelőssége. Ha végrehajtják az Európai Közösség jogállamiságot-és a magyar állampolgárok érdekeit védő feltételeit, akkor lesz pénzünk. “Ha hajtják végre az azt jelenti, hogy végérvényesen ki sodródunk a demokratikus Európai Közösségből” – fogalmazott.

A Párbeszéd közleménye – melyet a két társelnök, Szabó Rebeka és Tordai Bence jegyez – arra emlékeztet, hogy a magyar helyreállítási terv jóváhagyása nem jár együtt a források azonnali folyósításával. Ehhez a magyar kormánynak további mérföldköveket kell teljesítenie, például a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének erősítését.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője azonnal Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordult. Annak érdekében kereste fel, hogy az EU a zárolt forrásokat közvetlenül juttassa el a magyaroknak önkormányzatokon és a helyi cégeken keresztül. A politikus szerint a magyar nép nem tehet arról, hogy a kormány tizenkét éve semmibe veszi az Unió közös szabályait.

A Jobbik közösségi oldalán azt írta, Magyarország és a gazdasági válság a legrosszabb napjait élő magyar emberek Orbán Viktor és kormánya miatt nem jutnak hozzá a nekik járó uniós pénzekhez. Így nem lesz pénz tanári fizetésemelésekre, és az Európa rekorder élelmiszerár-emelkedés leküzdésére.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »