Így reagált Dan Barna a magyarországi helyhatósági választások eredményeire

Így reagált Dan Barna a magyarországi helyhatósági választások eredményeire

Kezd teret veszĂ­teni az EurĂłpa-ellenessĂŠg az EU-ban – vĂŠlekedett Dan Barna, a MentsĂŠtek meg RomĂĄniĂĄt SzĂśvetsĂŠg (USR) elnĂśke a magyarorszĂĄgi helyhatĂłsĂĄgi vĂĄlasztĂĄsok eredmĂŠnye kapcsĂĄn.

Barna sajtĂłkĂśzlemĂŠnyben fejtette ki: az ellenzĂŠk győzelme Budapesten ĂŠs tĂśbb nagyvĂĄrosban az „eurĂłpai erődĂ­tmĂŠny felĂŠledĂŠsĂŠt bizonyĂ­tja az EurĂłpa-ellenessĂŠg egyik legmarkĂĄnsabb hĹąbĂŠrbirtokĂĄn.” Az USR-elnĂśk Ăşgy vĂŠli, a magyarorszĂĄgi helyhatĂłsĂĄgi vĂĄlasztĂĄsok eredmĂŠnye „a demokrĂĄcia egĂŠszsĂŠgĂŠnek bizonyĂ­tĂŠka” a szomszĂŠdos orszĂĄgban, ahol – akĂĄrcsak RomĂĄniĂĄban – tĂĄrsadalmi ellenĂĄllĂĄsba ĂźtkĂśzĂśtt a tĂşlzottan nacionalista diskurzus ĂŠs az eurĂłpai ĂŠrtĂŠkektől eltĂĄvolĂ­tĂł politikai irĂĄnyzatok. „A demokrĂĄcia visszatĂŠr a szilĂĄrd eurĂłpai alapelvekhez, amelyek megszabjĂĄk EurĂłpa politikai jĂśvőjĂŠt. RomĂĄnia elnĂśkekĂŠnt ĂŠn is ezekĂŠrt fogok harcolni” – fogalmazott Dan Barna.

Hírdetés

Az USR elnĂśke ugyanakkor „anomĂĄliĂĄnak” nevezte a MagyarorszĂĄgon ĂŠs RomĂĄniĂĄban egyarĂĄnt gyakorlatban lĂŠvő egyfordulĂłs rendszert a helyhatĂłsĂĄgi vĂĄlasztĂĄsokon, kijelentve, hogy ezt a rendellenessĂŠget meg kell szĂźntetni.

„A kĂŠtfordulĂłs polgĂĄrmester-vĂĄlasztĂĄs bevezetĂŠse egy olyan demokratikus intĂŠzkedĂŠs, amely kĂśtelező” – szĂśgezte le a pĂĄrtelnĂśk, aki kĂźlĂśn ĂźdvĂśzĂślte a Momentum Mozgalom ĂĄltal vasĂĄrnap elĂŠrt vĂĄlasztĂĄsi eredmĂŠnyeket. (agerpres)

NyitĂłkĂŠp: Timpolis


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »