Így reagált a közélet a történelmi focisikerre

Így reagált a közélet a történelmi focisikerre

Többségében örömködtek politikusaink, de volt, aki még ebbe is politikát kevert. Gyűjtés!

Kormánypártok

Orbán Viktor, Fidesz: „Győzelem!”

Deutsch Tamás, Fidesz: „Szép volt, Fiúk!”

Kocsis Máté, Fidesz: „A dolgok lassan a helyükre kerülnek. :) Hajrá Magyarország!”

Fidesz: „Fantasztikus magyar győzelem! Az egész ország büszke rátok, fiúk! Csak így tovább! Hajrá, Magyarok!”

Surján László, KDNP: „(…) Bármi lesz is, a tegnapi este szép volt. A baloldali ellenzék meg a labancok bevitték a politikát a sportba. Aki örül, az Orbánt erősíti. Kár volt. Milyen jó lett volna most is, és majd az olimpián, együtt örülni mindenkinek! De nem, ők megmondták: nem tudnak velünk örülni. Lelkük rajta. Mi csak sajnáljuk őket. Le.”

Ellenzék

Mesterházy Attila, MSZP: „Jajj, de jó ezt látni…gratulálok fiúk! Szenzációsak voltatok! :)”

Molnár Gyula, MSZP: „Szép volt fiúk! Csak így tovább Marseille-ben!”

MSZP: „Ez igen! Szép volt, fiúk!”

Jobbik: „Szép volt fiúk! ‪#‎HUN‬”

Hírdetés

Gyurcsány Ferenc, DK: „Hát ez valami zseniális volt. Köszönjük:)”

Szarvas Koppány Bendegúz, DK: „Akkor ez most plusz húsz stadion? Eh, szarom le, úgyse költötték volna el értelmesen! :D”

Szél Bernadett, LMP: „Gratulálok!!! Büszkék vagyunk :)))”

Gál József, LMP: „RIA RIA HUNGÁRIA! Szép volt fiúk! Először vettem ma fel a magyar EB-válogatott mezét, úgyhogy már babonából is ezentúl minden nap, amikor játsszunk, ebben leszek reggeltől. Remélem ezekre a napokra az inget nem fogjátok hiányolni. :)”

Juhász Péter, Együtt: „»Juhász Péter, az Együtt párt alelnöke, V. kerületi képviselő: 6-0-ra optimalizálok, de persze elégedett lennék 2-0-al is.« A mai viszonyok között ezt jósoltam. De ha nem Orbán lesz a miniszterelnök, 6-0 lesz. :)”

Szabó Tímea, PM: „Egészen elképesztő volt ez a mai! Szép volt fiúk, köszönjük!! Itt Óbudán jól berekedtünk a sok száz szurkolóval, akikkel együtt szorítottunk Király Gabiéknak!”

PM: „Ha már kijutottunk 44 év után az Európa-bajnokságra, meg is nyertük az első meccsünket. :) Magyarország-Ausztria 2-0. Hihetetlen, csodálatos. Szép volt fiúk!!!”

Fodor Gábor, MLP: „Gyönyörű volt! Nagyon gratulálok!”

Bősz Anett, MLP: „1990-ben, háta mögött a már leomlott berlini fallal, az NSZK megnyerte a futball világbajnokságot. És ugyan jogi értelemben még nem számítottak egy országnak – ha hihetők a személyes élménybeszámolók –, azért ez mégiscsak azt üzente a német társdalomnak: »ezt közösen nyertük«. Arra gondoltam, ha így játszanátok végig, megnyerhetnétek az EB-t, és végre kibékíthetnétek ezt a nemzetet!”

Szolidaritás: „Szép volt fiúk!”

Milla: „Ol-lé, ollé-ollé-ollé! És Ria-Ria-Hungária! Magyarország – Ausztria 2 : 0 Gratulálunk, fiúk, szép volt!”

Közéleti szereplők

Rónai Egon, ATV (a Facebookon): „Furcsán hangzik talán, de az előzmények ismeretében mégsem: futballtörténelmet írt ma a válogatott. Ránk fért, rájuk fért az öröm! Ebben nagy munka van, hajrá magyarok!”

Bayer Zsolt, Magyar Hírlap (blogján, a Bádogon): „Negyvennégy év után kijutottunk! Ha már kijutottunk, meg is nyertük az első meccsünket! A DK környéki patkányok azon lamentáltak, hogy szurkolhatnak-e jó szívvel a magyar csapatnak. Farkasházy Tivadar pedig ki is jelentette az ATV-ben, hogy nem szurkol a magyaroknak, mert ha győzünk, az Orbánnak jó. Ezek ilyen alakok. A normális, tisztességes magyar emberek most kimondhatatlanul boldogok. Remélem, Farkasházy, a patkány pedig kimondhatatlanul szomorú. Kinek mi jár. Hajrá magyarok!”

Dániel Péter (a Facebookon): „Döbbenten, dermedt lélekkel figyeltem, ahogy ma a szerencsétlen magyar nép szinte egy emberként térdelt le a diktátor lába elé. Mert bizony ezt tették, amikor a ma esti, pitiáner és érdemtelen foci győzelmet éltették. Hitetlenkedve figyeltem, ahogy eddig általam értelmes embernek, karakán, kritikus demokratának tartott egyének is extázisban ünnepelték ezt a szar magyar focit. (…) A magyar nép megérdemli a sorsát. A diktátor pedig gúnyos mosollyal figyeli ostoba alattvalóit… Jó éjszakát!”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »