Így raboltak ki egy páncélautót a szerb kommandósok

Kollégáik juttatták rendőrkézre a rablással gyanúsított szerb kommandósokat: öt fegyveres tavaly 300 ezer eurót zsákmányolt egy szétlőtt páncélautóból, az esetről készült felvételeket egy Banja Luka-i tévé is bemutatta.

A nyomozók egy belügyi speciális egység öt – más források szerint hat – tagját tartóztatták le, azzal gyanúsítják őket, hogy megtámadtak és kifosztottak egy pénzszállító autót.

A bűneset még tavaly szeptemberben történt, a gyanú szerint a kommandósok automata fegyverekkel és tankelhárító gránáttal támadtak az Unicredit Bank egyik páncélautójára a Banja Luka és Gradiska város közötti autópályán.

A rablók szétlőtték a kocsi elvileg golyóálló szélvédőjét, és megsebesítették a szállítmánnyal utazó egyik biztonsági őrt is.

A feltört kocsiból összesen 300 ezer eurót zsákmányoltak.

Hírdetés

Az esetről most videót tett közzé a Banja Luka-i televízió, nyilvánosságra hozták a pénzszállító térfigyelő kamerájával készített felvételt is.

A feltételezett támadókat január 14-én vették őrizetbe. A belügyi nyomozók a most letartóztatott rendőrök mellett még két további személyt gyanúsítanak a bűncselekménnyel kapcsolatban – írja a BBC.

Dragan Lukak, Bosznia szerb vezetésű tartományának belügyminisztere mélyen elítélte a támadást. „Ha a kollégákról kiderül, hogy bűnösök, azzal nemcsak egységüket, hanem a rendőrség hírnevét is bemocskolják” – mondta a tárcavezető.

(BBC – Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »