Így "ölték meg a nácik" Schwarcz Sándort is – és ki tudja még, hány milliót

Így "ölték meg a nácik" Schwarcz Sándort is – és ki tudja még, hány milliót

Hering József kiváló írásában mutatott rá a minap, hogy a Jád Vásem Intézetnek a holoiparosok által oly gyakran hivatkozott, az ún. holokausztáldozatokra vonatkozó és egyébként már 4,3 millió nevet tartalmazó nyilvántartása mennyire fiktív adatokon, egyszerű bemondásokon alapul. Én is erre szeretnék most egy jó példát bemutatni.

Egy 1999. május 18-án (54 évvel a 2. világháború után) kelt tanúlapon az Izraelben élő Schwarcz Ibolya bejelentette a Jád Vásemnek, hogy a testvérét, az albertirsai születésű Schwarcz Sándort is megölték a gaz nácik, mégpedig 1945 márciusában. Konkrétan is megjelölte az állítólagos gyilkosság helyszínét, ami az ausztriai Sachsenburgban található láger lett volna.


Kattintással nagyítható

Az ausztriai Karintiában valóban létezik egy Sachsenburg nevű kicsiny falu, ebben viszont efféle tábor sosem működött.

De akkor hazudott tévedett volna a bejelentő? Olyan biztosan nem történhetett meg. Már meg is van a megoldás. Ha nem is Ausztriában, de Németországban ténylegesen üzemeltettek egy Sachsenburg nevű koncentrációs tábort, tehát erről lehet szó ebben az esetben.

Hírdetés

De jaj, mégsem. Minő pech, ezt a tábort 1937 júliusában már felszámolták, kiszúrva ezáltal Schwarcz Ibolyával is.

Akkor mégis mi lehet az alapja a bejelentésben szereplő helyszínnek?

Ibolyánk nyilván valamikor, valahol olvasott vagy hallott a sachsenburgi táborról, és úgy vélte, végre hasznosítani tudja eme tudását.

Azonban nem volt elég felkészült a láger történetéből, földrajzi elhelyezkedéséből, mint a hasonló esetekben ezt rendre tapasztalni lehet. Ennek köszönhetően aztán könnyedén tetten érhető a hazugsága.

Talán így érezhette a Jád Vásem is, mert a hazugságot annak továbbfejlesztésével próbálta elfedni. Mindezt úgy, hogy a saját adatbázisában a haláleset helyszíneként már nem a bejelentett Sachsenburgot, hanem egy hasonló nevű tábort, Sachsenhausent tüntette fel önkényesen.

Végül is azt, hogy Schwarcz Sándorral mi történt valójában, nem tudjuk, de hogy a Jád Vásem nyilvántartásában szereplő gyilkosság nem, az egészen bizonyos. Mint ahogyan hasonló a helyzet az adatbázisban szereplő 4,3 millió "kiirtott áldozat" zömével.

(Skorzeny – Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »