Így néz ki a hétvégén debütáló új Forma–1-es pálya – videó

Így néz ki a hétvégén debütáló új Forma–1-es pálya – videó

Új pályán köröz a hétvégén a Forma–1 mezőnye, a portugáliai Portimao aszfaltja szinte minden versenyzőnek új lesz.

A portugáliai Algarve-versenypálya most látja először vendégül nagydíjhétvégén a Forma–1 mezőnyét 2008-as megépítése óta. A versenyzők egy részének teljesen ismeretlen a pálya, de nem mindenki számára. Többen az alsóbb kategóriákban már versenyeztek rajta, és az istállók egy részének is van róla némi tapasztalata, hiszen korábban rendeztek ott F1-es tesztet. Azokon a jelenlegi versenyzők közül ugyanakkor csak Lewis Hamilton vett részt – írja a hirado.hu.

Hírdetés

A létesítmény az Autodromo Internacional do Algarve nevet viseli, mely a tartomány nevére utal, a helyszínt viszont a közeli kikötőváros miatt csak Portimaóként szokták emlegetni. A pályát 12 évvel ezelőtt mindössze hét hónap alatt húzták föl, közel 200 millió eurós beruházással.

A vonalvezetést a Mercedes tartalékversenyzője, Esteban Gutiérrez mutatta meg a csapat által közzétett szimulátoros videón:

A 4653 méteres, 15 kanyarból álló pálya legfőbb jellegzetességét a nagy szintkülönbségek, a hullámvasútszerű élmény, és az emiatt sok helyen beláthatatlan kanyarok jelentik. A vasárnapi futam 66 körös lesz. A pályák többségével ellentétben csupán egy DRS-zóna lesz, azt a célegyenesben jelölték ki, miközben érzékelési pontját az utolsó előtti, 14-es kanyarnál alakítják ki.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »