Így mutat példát Merkelék integrációs államtitkára: "Olyan, hogy német kultúra, nem is létezik"

Így mutat példát Merkelék integrációs államtitkára: "Olyan, hogy német kultúra, nem is létezik"

A török családban, de már Hamburgban született Aydan Özoguz 50 éves szocdem alelnök és parlamenti képviselő (a párt első török származású női vezetője) egy lapban elmélkedett a németekről és a beilleszkedésről. S "megállapította", hogy olyan, mint német kultúra, a nyelven túl egyszerűen nincs is. Az pedig már csak természetes, hogy nem rúgták ki azonnal, és/vagy nincsenek több milliós tüntetések a hajdan német országban, Bach és Goethe hazájában…

A török nő azt is hozzátette, mivel szerinte az egész német történelem legfőbb alakítója a bevándorlás meg a sokféleség, ezért nem kell félni a még több jövőbeni sokféleségtől. Ezután élcelődött még egy kicsit a német irányadó kultúrán (Leitkultur) mint elképzelésen, s bírálta azokat, akik parancsszóval akarnak németeket csinálni a bevándorlókból.

Különösen a német kultúra teljes megkérdőjelezése verte ki a biztosítékot a nacionalistának mondott AfD-nél (és persze minden épeszű embernél), amelynek az egyik listavezetője meglehetősen durván utasította helyre Özoguzt, akit szerinte mint hulladékot vissza kéne vinni Törökországba. Ezen a kifejezésen viszont az összes többi német párt háborodott fel. Azóta is osztják egymást, nem túl színvonalasan, úgyhogy ebbe fölösleges is belemenni, inkább vessünk egy pillantást Özoguzra és családjára, mert abból sokkal érdekesebb képet kaphatunk németségről és beilleszkedésről, mint a szópárbajt figyelve.

Hírdetés

Az annak idején az ötvenes években vendégmunkásként Németországba érkezett szülők nem adtak vallásos nevelést a gyerekeiknek, viszont taníttatták őket. Aydan például angol- és spanyolszakon végzett, két bátyjából pedig mérnök lett. Aydan a többiekhez képest úgy tűnt, hogy beilleszkedett, van egy német férje (szintén szocdem, és így szélsőségesen bevándorláspárti politikus) és egy Hanna nevű lányuk. (A német kultúráról pedig az a véleménye, amit már idéztünk.) A két fivérről azonban még ez sem mondható el.

Az idősebb, az 1959-es születésű Yavuz egy ideig az evangélikus egyház felé húzott, majd váratlan fordulattal az iráni Homeini ajatollah rajongója és síita lett. Ugyanezt a vallástalan szunnita családból síita fanatikussághoz vezető utat járta be négy évvel fiatalabb testvére, Gürhan. Olyannyira, hogy 1989-ben aztán együtt alakítottak egy Muslim Markt, azaz Muzulmán piac nevű honlapot, amely segít összehozni a hozzájuk hasonlóan gondolkodókat, és ellátja őket megfelelő írásokkal. Ezekben nagyrészt a zsidók és a homokosok ellen uszítanak, olyan sikerrel, hogy a német titkosszolgálatok is nagy figyelemmel követik a tevékenységüket. Amint az a honlapon szereplő bemutatkozó képen is látható, a két testvérnek nővérükkel ellentétben nagyon is határozott elképzeléseik vannak arról, hogy létezik-e olyan kultúra, amelyhez igazodniuk kéne másoknak, és hogy pontosan melyik kultúra is ez.

És erre nem csak a fénykép a példa. Yavuz felesége, Fatima szintén részt vesz a családi vállalkozásban. Igaz, annak idején ő nem Fatimaként született, hanem a jóval kevésbé egzotikusan hangzó Elke Schmidt néven. Csak aztán sikerrel integrálódott…

(Kuruc.info – Válasz.hu nyomán)

Korábban írtuk: Multikulti a javából: arabul feliratozná Merkelt a németek török minisztere


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »