Így mulat egy fideszes oligarchia: Magyarországon elteszi, külföldön elkölti a közpénzt

A Fidesz oligarchiáinak körében divat lett külföldön elkölteni az általuk megszerzett közpénzt – hívta fel a figyelmet Hegedűs Lorántné a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy Mészáros Lőrincnek a nemzet gázszerelőjének áttelésen két luxuvillája is van Horvátországban, mely közül az egyik nem is szerepel a vagyonnyilatkozatában. Hegedűs ironizálva megjegyezte:

nem érti, hogy Mészárosnak a polgármesteri, a földbirtokosi és a sportmecénási munka mellett hogyan marad ideje nyaralni?

Ugyanakkor szánalmasnak tartja Mészáros magyarázkodását, hogy azért nem szerepel a „Villa Maria” a felcsúti településvezető vagyonbevallásában mert az papíron nem magántulajdonban, hanem a Mészáros-família egyik cégének a nevén van. Különösen azért mert a Fidesz-KDNP politikusának a vállalkozásai kizárólag milliárdos állami és önkormányzati megrendelésekből és uniós pályázati pénzekből gazdagodtak meg.

Eközben Andrew G. Vajna elvitte Romániába az új csatornáit, hogy azok onnan sugározzanak majd. Mindez ugye annak tükrében izgalmas, hogy a filmügyi kormánybiztos az állami tulajdonban álló a Magyar Export-Import Banktól (Eximbank) először 6,72 milliárd forintos „versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt” kapott a TV2 megvételéhez. Majd később újabb 1,2 milliárd forintot szerzett meg ahhoz, hogy a TV2 Média Csoport Kft. szárnyra kelljen. Hegedűs szerint nem érti, hogy miért kell „Rogániából” Romániába telepíteni az üzletet. Hegedűs a szóviccel arra utalt, hogy az Eximbank üzleti vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki egyébként Rogán Antal egykori  alpolgármestere. A jobbikos politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az első látásra adóoptimalizáló költözésnek más mellékhatása is lehetnek: 

a román médiahatóság nyilvánvalóan kevésbé lesz érzékeny a magyarellenes és a nemzeti identitást lejárató tartalmakra.

Mivel az Eximbank tulajdonosi jogköreit a Külgazdasági és Külügyminisztérium gyakorolja Hegedűs szerint a fentiek tükrében Szijjártó Péternek kötelessége az utolsó fillérig és azonnal visszakövetelni Andrew G. Vajnától a számára kiutalt kölcsönt, ami egyértelműen közpénz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »