Így működik a liberális valósághajlítás

Így működik a liberális valósághajlítás

Utópisztikus ideológiák esetében gyakorta előfordul, hogy ha a valóság nem akar igazodni az elképzeléseikhez, akkor a valóság a hibás, s nem az ideológia. Így fordul elő, hogy úgy diszkriminálnak a szülészeten cigányasszonyokat, hogy valójában nem is diszkriminálnak. De ez mégis 2 millió forintjába került a miskolci kórháznak.


Illusztráció – ez a maunikás cigányasszony némileg eltérő problémán háborodott fel a műsorban

Mellesleg van ennek komoly és „szép” hagyománya a liberális oldalon. Talán még emlékeznek rá páran, mikor 2005-ben az akkor még Moszkva téri megállóban felszállt a buszra egy társaság, és szóváltást követően szamurájkarddal egyikük keresztüldöfött egy másik fiatalembert, aki történetesen cigány származású volt. Tamás Gáspár Miklósék orra persze szimatot fogott, rögvest nagy tüntetést csődítettek össze. Fülembe cseng még azóta is, „egy fiút leszúrtak a fasiszták”, kiáltotta világgá. Aztán kiderült, a támadó is cigány volt. Efféle tények persze nem zavarták már akkor sem, erre úgy reflektált, „az mindegy, minden bizonnyal így akart megfelelni a mélymagyar elvárásoknak, tehát rasszista támadás volt.”

Hasonlókat gondolhat most is, miszerint ott is rasszizmus van, ahol valójában nincs is. Portálunk is beszámolt róla, de 444 is hozta a hírt, minden bizonnyal nagy örömmel, az első- és másodfok után a Kúrián is pert nyertek a miskolci megyei kórházzal szemben azok a cigány nők, akiket „hátrányos megkülönböztetés” ért a szülészeten. Emiatt a kórháznak kétmillió forint közérdekű bírságot kell fizetnie. Ezt az Európai Roma Jogok Központja Alapítvány harcolta ki. Mint ismeretes, az volt a gond, a szülészeten lévő cigányasszonyok hozzátartozóinak fizetniük kellett a védőöltözetért, csak úgy léphettek be az osztályra.

Hírdetés

A józan paraszti ész alapján, vagy, ha úgy tetszik, a bináris logika mentén gondolkodó, egyszerű földi halandók minden bizonnyal azt gondolják, ebben az esetben kizárólag a cigányoknak kellett néhány ezer forintért megvásárolni a védőruhát. De pont nem ez történt.

Sőt, még maga a 444 is leírja, hogy:

Bár a pénzt roma és nem roma nőktől is elkérték, ez sokkal nagyobb arányban okozott hátrányt a roma nőknek anyagi helyzetük miatt. Vagyis a szülészetre érkező nem roma nőkkel szemben hátrányt szenvedtek, így a bíróság szerint sérült az egyenlő bánásmódhoz való joguk.

Tehát lényegében véve nem történt semmi. Hacsak az nem valami, hogy tényleg egyenlő bánásmód volt, fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül. Azaz, hogy aki be akart vendégként fáradni a szülészetre, az megvette magának az egyébként körülbelül 1-2 ezer forintos steril ruhát. Emiatt nem tiltakozott senki más, a kockásfülűek sem, a horgászok sem, a fociszurkolók sem, hogy csak néhány teljesen irreleváns jelzőt említsek, melyeknek semmi köze ahhoz, kinek kell megvásárolni egy ilyen védőruhát. Elmondom: annak, aki a miskolci kórház szülészetére be akar lépni vendégként.

Röhögni való volna tényleg az egész, csakhogy ezért, mert szabályszerűen működött a miskolci kórház, 2 millió forintot kellett fizetnie. A Kúria pedig már nem először hozott ilyen szellemiségben döntéseket, de kérdezném én: mivel volnának elégedettek ezek a „jogvédők”? A miskolci kórháznak ki kellene írnia öles betűkkel, „cigányoknak mindegy ingyen, fehéreknek pénzért van”? Gondolom, ez volna a „valódi jogegyenlőség”.

Nem mulasztja el a 444 a cikk végén azt is leírni,

2017-ben az Egyenlő Bánásmód Hatóság azért marasztalta el ugyanezt a kórházat, mert megalázón bántak a szülészeten egy roma nővel, az orvos azt mondta neki, „ti, cigányok úgyis csak a pénzért szültök”.

Ez tényleg szörnyűség, hogy lehet ilyet mondani?! Ja, hogy igaz, hogy ez a valóság?… És a kör bezárult, a liberális doktrinerek már rá is vághatják: az a valóság hibája. Betiltani!

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »