Így magyarázza az UEFA a BL-döntő előtti botrányt

Így magyarázza az UEFA a BL-döntő előtti botrányt

Az UEFA közleményt adott ki arról, hogy saját nézőpontjából mi okozta a szombat esti BL-döntő előtti botrányt, miért kellett 37 perccel elcsúsztatni a kezdést.

„A mérkőzés előtt a Liverpool szurkolóinak kijelölt oldalon lévő kapufordulókat több ezer szurkoló elzárta, akik hamis jegyeket vásároltak, ezekkel a jegyekkel nyilvánvalóan nem lehetett továbbhaladni. Emiatt összetorlódtak a bejutni próbáló szurkolók. Emiatt a kezdés 35 percet csúszott, hogy a lehető legtöbb érvényes jeggyel rendelkező szurkoló bemehessen” – olvasható a közleményben.

Az UEFA álláspontja tehát az, hogy a váratlan fennakadást az okozta, hogy a nézők egy része hamis jegyekkel próbáltak bejutni.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

A közösségi médiából nyerhető információk szerint a francia rendőrség könnygázt vetett be, nők és gyerekek is kaptak ebből. A fellépés mértéke indokolatlan volt. A France 24 információja szerint több mint hatvanezer angol szurkoló érkezett a döntőre Párizsba, a jegyelosztási rendből következően több mint kétharmaduknak nem volt érvényes jegye a mérkőzésre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »