Így lőtték ki a török harckocsit a kurd fegyveresek

Így lőtték ki a török harckocsit a kurd fegyveresek

A két éve, még Németországtól kapott páncéltörő rakétával lövik ki a török harckocsikat a kurd csapatok.

Törökország néhány napja kemény lépésre szánta el magát. Elegük lett a határ túloldalán garázdálkodó Iszlám Állam egységeiből, a páncélosaik vezetésével ezért betörtek Szíriába és megkezdték a dzsihádisták elűzését.

A probléma csak az, hogy Ankara a szintén az Iszlám Állam ellen harcoló kurd fegyvereseket, a YPG-t (szíriai kurd milícia) is terroristának tekinti, így velük is harcba keveredtek.

A török hadsereg támogatta Nur el-din el-Zinki lázadócsoport közlése szerint fegyvereseik a török harckocsik támogatásával szombaton megközelítették a Dzserablúsztól északnyugatra fekvő Jusszef Beik falut, és elfoglalták a kurd vezetésű erőktől. A csoport állítása szerint több kurd fegyverest foglyul ejtett.

A kurd csapatokat azonban a terroristák elleni küzdelmükben Németország is támogatja. Felszerelésük és fegyverzetük, illetve kommunikációs eszközeik jelentős része így a németektől származik és helyi szinten kifejezetten korszerűnek mondható. Németország még két éve jelentette be, hogy átad többek között 20 darab MILÁN és 20 MATADOR páncéltörő rakétarendszert a pezsmergáknak. Ezekkel a fegyverekkel a kurdok jelentős pusztítást végeztek az ISIS páncélozott járművei között.

Hírdetés

Most azonban a kurdok a támadó török harckocsik ellen vetik be a Berlintől kapott fegyvereket, az általuk közzétett videó szerint meglehetősen nagy hatékonysággal. A mára meglehetősen elavultnak számító amerikai eredetű M60-as török harckocsinak esélye sem volt a túlélésre. A személyzet biztosan a harcjárműben lelte halálát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »