Így lopják el hat másodperc alatt a modern gépkocsikat (videó)

Így lopják el hat másodperc alatt a modern gépkocsikat (videó)

A videó nem útmutató, hiszen a lengyel TVN televízióból származik, és valódi, megtörtént eseteken mutatja be azt, hogy a gépkocsi-tulajdonosok mikét veszítik el modern autóikat.

 

Az autólopás valóban kellemetlen dolog. Akivel nem történ meg ilyesmi, az minden bizonnyal nem tud különösebb komolyságot szentelni az ügynek. Lehet, hogy néhányan egyenesen azt mondják: „hiszen lopás ellen is be van biztosítva a kocsim”. Igen ám, de a biztosítókkal való ügyintézés nem kevés időt vesz igénybe.

 

Mindent lopnak, ami után kereslet van. A lopott autókat pedig vagy exportálják, vagy egyszerűen alkatrészeire szedik a műhelyekben.

 

A gépkocsitolvajoknak régen a technika okozta akadályokkal kellett megküzdeniük úgy, hogy manuálisan kellett kinyitniuk és beindítaniuk az autót, miközben tilos volt működésbe hozni a riasztót. Ezt pedig zaj nélkül egy perc alatt szinte lehetetlen volt megoldani. Ma már más világot élünk. Az autó kinyitásához és beindításához a tolvajoknak már régóta nincs szükségük kulcsra.

 

Hírdetés

 

Elég, ha chip formájában ott van az utánpótlás a zsebükben. Az autó kinyitásához elég, ha a sofőr az autóhoz közelít, az autó beindításához pedig nem kell más, mint egy gombnyomás. Mindez a chipnek köszönhető, ami hullámokat közvetít a vevőkészülékbe.

 

Egy modern gépkocsi ellopása gyors és rafinált dolog. Amennyiben egy kívülálló elmegy a tolvaj mellett, szinte semmit nem észlel. Ha meg észre is venné, valószínűleg a másik irányba fordítaná a fejét.

 

Forrás: HNonline.sk

 

The post Így lopják el hat másodperc alatt a modern gépkocsikat (videó) appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »