Így lehet megúszni a sorban állást a ferihegyi repülőtéren

Így lehet megúszni a sorban állást a ferihegyi repülőtéren

A nyári időszakban utaznak a legtöbben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, ezért a Budapest Airport felhívja az utasok figyelmét a legfontosabb tudnivalókra, amelyek megkönnyítik a beszállást. Az InfoRádió a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettesét, Valentínyi Katalint kérdezte.

A Budapest Airport folyamatosan kéri az utasoktól, hogy a gördülékeny utazás érdekében használják a ferihegyi reptér elérhető online szolgáltatásait:

  • check-in
  • parkolóhely-foglalás
  • önkiszolgáló poggyászfeladás
  • „Ez segíti a gyorsabb áthaladást, illetve hogy a terminál áteresztőképessége minél jobb legyen” – mondta az InfoRádió megkeresésére Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese.

    Részletesen beszélt a poggyászfeladó rendszerről: a több éve elérhető szolgáltatás ma már 36 „kioszkkal” várja az utasokat, itt az utasok saját maguk tudják feladni a bőröndjeiket, ha van érvényes beszállókártyájuk.

    „A gyorsítósávot, vagyis a fast tracken pedig várakozás nélkül tud az utas átjutni az ellenőrzési folyamaton, ha hozzáférést vesz” – folytatta.

    Hírdetés

    Vannak, akik a házi kedvenceiket is magukkal viszik az utazásra, nyaralásra, az ő számukra nyílt egy kutyafuttató is a reptéren, a 2-es terminál közelében a City Break parkoló mellett, ez egy kerítéssel védett terület ivóvízkúttal, terepjátékokkal, ezzel könnyítve a várakozást a kutyák számára.

    A szállítással kapcsolatban a légitársaságoknál kell viszont érdeklődni, hiszen a szabályok eltérhetnek

  • a testtömeggel
  • a mérettel
  • a hordozóval
  • a papírokkal
  • kapcsolatban.

    A reptér nagyon összetett rendszer, nem mindenért a Budapest Airport felel ott.

    „Ha valakinek elveszett a poggyásza vagy késik, abban az esetben a földi kiszolgálóhoz kell fordulni, hiszen a poggyászkezelés az ő feladata. Vagy ha az utasbiztonsági ellenőrzés során elhagyunk egy tárgyat, vagy le szeretnénk tenni, mert nem vihetjük át, erre is szintén szerződött partnerünk van. A parkolást a Budapest Airport felületein lehet elérni, a járattal kapcsolatban pedig a légitársasághoz kell fordulni” – mondta Valentínyi Katalin.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »