Így lakmároztak a pozsonyi állatkert lakói a megmaradt fenyőfákon! – KÉPEKKEL

Így lakmároztak a pozsonyi állatkert lakói a megmaradt fenyőfákon! – KÉPEKKEL

A pozsonyi állatkert szőrmókjai sem maradhattak ajándék nélkül. Ők kapták meg azokat a fenyőfákat, amelyeket nem sikerült eladni a karácsonyi ünnepek során Pozsonyban.

„Fenntartónkkal, a pozsonyi magisztrátussal együttműködve több állatunknak is sikerült megszínesítenünk a hetét, mivel megkaphatták a karácsonyi ünnepekről megmaradt karácsonyfákat. Azokról a fenyőfákról van szó, amelyek nem lettek az ünnepek során eladva, így nem lettek sem kibontva, sem felöltöztetve. Nem tartalmazzák semmilyen karácsonyi dísz vagy kampó maradványait, nem jelentenek veszélyt az állatokra” – áll a pozsonyi állatkert (ZOO Bratislava) közösségi oldalán.

A mellékelt képeken látható, hogy a fenyőfáknak különösen örültek a medvék, a hiénák, a tevék és a hiúzok. Emellett több más szőrmók is nagy örömmel fogadta a finom zöldségekkel feldíszített karácsonyfákat.

„A farkasok, bölények és szarvasok esetében minden új dolog, ami stimulálja érzékeiket és ösztönzi az állatok természetes kíváncsiságát, üdvözlendőnek számít. Mindezt környezetgazdagításnak (ang. enrichment) nevezzük” – magyarázta a pozsonyi állatkert munkatársa.

Hírdetés

Amellett, hogy a bölények és szarvasok jóízűen lakmározhattak a finom fenyőfákon, a bennük rejlő illatanyag ellenálhatatlanul csalogató hatású is a számukra, nem beszélve arról, hogy egy új játékszerhez is jutottak.

A pozsonyi állatkert figyelmezteti a lakosokat, ne hordjanak az állatkerteknek csupasz, de már „használt” karácsonyfákat. Az ilyen fákat az állatkert rendre elutasítja, mivel a használt karácsonyfák különösen veszélyesek lehetnek az állatok számára, ugyanis apró díszek és kis kampók maradványait tartalmazhatják.

Az állatkert lakói csakis olyan fenyőfákat fogyaszthatnak, amelyeket nem sikerült eladni a karácsonyi ünnepek során, ezért nem is lettek feldíszítve.

Felvételek Dano Veselský készítette a TASR számára.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »