Így készül az arcszeszt használó, keresztet viselő terrorista

Arcszesz használatát és kereszt viselését írja elő legújabb propagandaanyagaiban az Iszlám Állam. Szíriában, az általuk uralt területeken halál jár az ilyesmiért. Nem is a helyben lakóknak javasolja ezt a terrorszervezet, hanem az Európában támadásra készülőknek.

Egy 58 oldalas, angol nyelvű kézikönyvet adott ki az Iszlám Állam. Az anyag a Nyugaton élő dzsihadistáknak ad tanácsokat arra, hogyan tereljék el a hatóságok figyelmét, amikor egy párizsi stílusú terrortámadásra készülnek – írja cikkében a The Independent.

Az Iszlám Állam kiadványának szerkesztői azt javasolják a potenciális terroristáknak, hogy ne hordjanak feltűnő, ápolatlan szakállat, és használjanak arcszeszt.

Nyakláncukra tegyenek keresztet – ezt is javasolják a terroristák. Szerintük így el lehet kerülni, hogy gyanúba keveredjenek a terrorcselekményre készülők. Nem minden esetben javasolják viszont a kereszt viselését: "Ha muzulmán név van az útleveledben, ne hordj keresztet a nyakadban, mert furcsán hathat" – írták a kiadvány szerkesztői.

Hírdetés

A füzet címe is sokatmondó: Biztonsági útmutató magányos farkasként harcoló mudzsahedek számára. (A mudzsahed kifejezés szent ügyért harcoló iszlám hitű embert jelent.)

A kiadvány szerzői azt is megindokolták, hogy miért csak angol nyelven írtak jó tanácsokat: "Azt gondoltuk, sokan vannak arabul nem beszélő testvéreink, akik érdekesnek találják meglátásainkat, és talán alkalmazni is tudják azokat szent küldetésük során."

A füzetben arra is adnak tanácsot, szerintük hol érdemes lecsapniuk a terroristáknak: ideális célpontnak tartják a zenés szórakozóhelyeket, ahol a hangos zene és a kevés kijárat plusz pánikot is generálhat.

Szilveszter napján hat embert vettek őrizetbe Belgiumban, mert a rendőrök gyanúja szerint terrortámadásra készültek. Salzburgban nemrég két férfit helyezett vizsgálati fogságba a városi ügyészség. Fennáll a gyanú, hogy közük van a novemberi franciaországi terrorakcióhoz.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »