Így kér bocsánatot a BRFK egy vármegyéstől

Így kér bocsánatot a BRFK egy vármegyéstől

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2009. július 4-én, a budapesti Erzsébet téren tartott Bajtársiasság napján jogsértően járt el a gyülekezési és véleménynyilvánítási jogaikkal élni kívánó hazafiakkal szemben. Ez ma már nem lehet vita tárgya, egyebek mellett jogerős bírósági döntés is kimondta.

A rendőrbűnözés ezen megnyilvánulásának elszenvedői közül több mint százan bírósághoz fordultak, az ő ügyük folyamatban van. A dunaújvárosi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagszervezeti vezetőjének, M. Dénesnek az igazát már ki is mondta a bíróság, kártérítésre és bocsánatkérésre kötelezve a nyomozó hatóságot. Előbbinek, ha vonakodva is, de eleget tett a BRFK, a bocsánatkérést viszont végrehajtás útján kellett a vármegyésnek kierőszakolnia.

A minap megküldött levelükben így fogalmaznak:

A jogerős ítélet által megállapított jogsértések elkövetéséért a Budapesti Rendőr-főkapitányság ezúton fejezi ki sajnálkozását.

Hogy a végrehajtás útján kikövetelt bocsánatkérés mennyire őszinte, az már nem jogi kategória, megítélését olvasóinkra bízzuk.

Hírdetés

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »