Így kell cigánybűnözők hazugságai alapján tönkretenni egy becsületes magyar rendőr életét

Így kell cigánybűnözők hazugságai alapján tönkretenni egy becsületes magyar rendőr életét

A fia­talembert azért hurcolták meg, mert néhány cigánybűnöző azt hazudta, hogy megverte egy viráglopás gyanúsítottját, "M." Ferencet. Mostanra kiderült, hogy valójában cimborái, a "Cs." család pár tagja verte meg M. Ferencet, hogy aztán a rendőrre tereljék a gyanút, és eltávolítsák őt a rendőrségtől. A cselszövőket most ítélték el, és persze nevetséges büntetést kaptak – miközben tönkretették egy magyar rendőr életét.

A berhidai klánnak jó oka volt "elintézni" Omaszta Krisztiánt, a körzeti megbízott ugyanis azt akarta, hogy rend legyen a területén. A rendőrség a rá érkezett panasz után a fiatalembert felfüggesztette, majd elvették eredeti beosztását. Omaszta végül leszerelt, a karrierje és párkapcsolata is ráment a kreált ügyre.

– Senki nem állt ki mellettem a rendőrségen, amikor felfüggesztettek. Hazamenekültünk Miskolcra, ahol járőrt csináltak belőlem – emlékezett vissza Krisztián.

Az ügy miatt a rendőr ellen fegyelmi és büntetőeljárás is indult. A körzeti megbízottat elmarasztalták, és pénzbüntetéssel sújtották: a vád szerint két pofont is adott M. Ferencnek. Cigánybűnözőt felpofozni pedig szigorúan tilos. Pofozni ugyanis csak nekik szabad, egész Magyarországot…

Most persze már sovány vigasz, hogy kiderült a sumákság, amiben a cselszövőket két év letöltendő börtönre ítélték, a "megvert" retek mindössze egy év tíz hónapot kapott.

Hírdetés

– Személyiségi jogi pert indítunk, hogy ügyfelem visszaszerezze a becsületéhez, emberi méltóságához és jó hírnevéhez főződő jogát – mondta a férfi ügyvédje, Lichy József.

Omaszta, mint mondta, büszke volt arra, hogy rendőr, erre a munkára született. Hogy most visszamenne-e a testülethez, azt egyelőre nem tudja megmondani.

Egy másik eljárásban Cs. Lászlót és feleségét, Cs. Sándort, Cs. Szilvesztert, valamint a magát a bíróság előtt a család "csicskájaként" azonosító M. Ferencet összesen negyvenkét év szabadságvesztéssel sújtották.

A vádirat szerint a 2004 és 2010 között hátrányos szociális helyzetű embereket tartottak fogva, dolgoztattak és kényszerítettek bűncselekményekre.

(Blikk nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »