Így kapcsolták le a betörőbandát

A három budapesti férfi három lakásba tört be 2016. december 30-a és 2017. január 25-e között. Volt olyan helyszín, ahol mindhárman és volt olyan betörés, amiben ketten vettek részt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a baráti viszonyban álló férfiak három üllői házba törtek be. Az első bűncselekményt a 37 éves L. Attila és a 35 éves O. Olivér 2016. december 30-án 17 óra körül követte el; bár az ingatlan területére bejutottak, azonban a hazaérkező tulajdonos megzavarta őket, így üres kézzel távoztak. 


Hírdetés

Amikor a következő üllői házba betörtek 2017. január 12-én, már velük ment a 29 éves Cs. Richárd is; az ajtót befeszítették és pénzt, valamint technikai eszközöket vittek magukkal. Az okozott kár közel félmillió forint volt. Ekkor a trió már a rendőrség látókörébe került; a következő bűncselekményt L. Attila Cs. Richárddal követte el, ezúttal is egy üllői házat néztek ki maguknak, ahova 2017. január 25-én 18 óra 30 perc körüli időben törtek be és egy laptopot vittek el. 

Nem jutottak messzire, mert a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai a XVIII. kerületi kollégákkal együtt igazoltatták őket. Az autóban megtalálták a laptopot. A két férfit a helyszínen, harmadik társukat pedig a lakásán fogták el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást L. Attila, Cs. Richárd és O. Olivér ellen, és gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »