Így juthat tovább a magyar kézilabda-válogatott

Így juthat tovább a magyar kézilabda-válogatott

Számolgatás a csoportkör utolsó fordulója előtt.

Izland 29-28-ra nyert Hollandia ellen a magyar-szlovák rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában, így két kör után hibátlan.

A magyar csapat a keddi utolsó fordulóban Izlanddal játszik. A mieinknek és a hollandoknak is 2-2 pontjuk van. A négyesből az első két helyezett jut tovább, és most még mind a négy csapatnak van esélye továbbjutni.

Hírdetés

A magyarok akkor lesznek ott a középdöntőben, ha az utolsó fordulóban több pontot szereznek Izland ellen, mint Hollandia a portugálok ellen. Lékai Mátéék meccse kezdődik előbb, 18 órakor.

A matek

Ha a magyarok győznek, de utána a hollandok is, akkor hármas körbeverés alakul ki, és az egymás elleni gólkülönbség dönt. Ha a magyar válogatott legalább két góllal diadalmaskodik, akkor készülhet a folytatásra – hiszen hárommal kapott ki Hollandiától, amely aztán eggyel maradt alul Izlanddal szemben.

Döntetlen esetén abban kellene reménykedni, hogy a portugálok tréfálják meg a hollandokat. Portugália viszont már csak akkor juthat tovább, ha a mieink kikapnak.

Vereség esetén biztosan búcsúzik a magyar csapat, hiszen a hollandok egymás elleni eredménynek köszönhetően mindenképpen megelőzik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »