Így járt a fehér lány, aki visszautasította a fekete fiú közeledését

Akkor foglaljuk össze a francia multikulturális modell csődjét 18 másodpercben. 

A lány fehér, a fiú fekete. A fiú ismerkedne, a lány nem. A fiú megüti, a lányt, a többiek (szintén mind feketék)  röhögnek, egyikük még fel is rúgja. Egy másik mobillal felveszi, és fel is teszi a netre. Hogy aztán később ezzel a felhábododott kommenttel járja be a francia Facebook-ot. 

A felvétel amúgy nem teljesen friss, még márciusban készült, azóta több, mint 2,7 millió ember látta. És aki látta, az nehezen szabadul attól a gondolattól, hogy itt valami rettenetesen el van cseszve. 

Hírdetés

 

Most nem fogok előjönni azzal a divatos szöveggel, hogy „hamarosan nálunk is ez lesz.” Egyrészt azért nem, mert a menekült táborok közelében élőknek már eddig is nem egyszer volt részük hasonló udvarlásban. Másrészt meg azért nem, mert a fekete és/vagy muszlim gettók kialakulásától Magyarország még nagyon messze van, ha egyáltalán valaha is eljutunk idáig. 

Ha viszont eljutunk, azok a gettók jó eséllyel sokkal rosszabbak lesznek, mint, amilyeneket Párizsban, Toulonban, vagy Marseilles-ben láthatunk. Ide ugyanis önszántából csak nagyon kevés bevándorló akar jönni. Aki itt marad, az olyan lesz, aki itt ragadt, akit ide toloncoltak vissza, vagy innen nem engedtek tovább. Magyarország pedig még annyi munkalehetőséget és szociális hálót sem tud adni nekik, mint Franciaország, Nagy-Britannia, vagy Belgium. Ezt az országot már alapból utálni fogják, és valljuk be, bevándorlóként mi sem szeretnénk bele egy csóró közép-európai államba.
 
De egyelőre a nagy többség még nem akar itt maradni, és egyelőre még le is tudnak lépni. Ha viszont majd nem lesz így (és egyre több jel mutat arra, hogy nem mindig lesz így), akkor Budapestből nem Párizs, London, vagy Brüsszel lesz – hanem sokkal inkább Bamako, meg Lagos. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »