Így induljon jobban a reggeled, hogy hatékony legyél a mindennapokban! /X/

Így induljon jobban a reggeled, hogy hatékony legyél a mindennapokban! /X/

Unod a fáradtságot? Úgy érzed, elpazarolod a reggeledet, és ezzel együtt a napodat is? Át kell alakítanod a reggeli rutinodat! No de hol is kezdje az ember? Mi ebben a cikkben ezt hozzuk el neked, hiszen pontosan erre van szükséged – reggeli rutinötletek, amelyekkel többet tudsz kihozni a reggeleidből!

Fontos megjegyezni, hogy egyes ötletek jobban fognak működni neked, és lesz, ami másoknak lesz hatékonyabb. Próbálgasd a cikkben olvasottakat és építsd be azt hosszú távon, ami számodra ideális!

Ébredés utáni teendők

Megszólalt a vekker, de te még átfordulnál a másik oldaladra? Ne tedd! A folyamatos szundi nyomkodással igazából csak nehezíted az ébredésedet, és sokkal fáradtabban, nyűgösebben fog indulni a napod. A beágyazással szintén magadat támogatod, mert ezzel nemcsak az esti, pihe-puha lefekvésedet alapoztad meg, de te is kisimultabban fogsz aludni és ébredni másnap. 

Ne kezdj azonnal a hírek olvasásával – habár remek koffein-helyettesítő, a hírek helyett inkább a kávéfőzők közül válassz egyet, és készítsd el a kedvenc reggeli italodat. Fontos, hogy a kávé dehidratál, ezért mindenképpen igyál meg mellé legalább másfél deci friss vizet. 

Hírdetés

Adj magadnak időt arra, hogy felébredj, hiszen kapkodással nem jó indítani a napodat. Ütemezd be, hogy reggel mivel és mikor foglalkozol. 

Oszd be és uralkodj

Írd emellett össze az aznapi teendőidet, és készítsd össze az azokhoz szükséges anyagokat. Ha például aznap tervezel orvoshoz menni, a digitális személymérleg friss adataival biztos súlyt tudsz majd mondani az állapotfelmérés során, és szedd össze a korábbi leleteket egy dossziéba. Ha edzeni mész, készítsd ki a felszerelést egy tornazsákba, ami belefér a hátizsákodba. 

Ha van emellett olyasmi, amivel aznap mindenképpen akarsz foglalkozni – lehet ez a pihenés is -, akkor tervezd meg annak is az idejét! Hidd el, így biztosan egyszerűbben fogod végigvinni a napodat, mintha ütemezés és átgondolás nélkül viszed azt végig.

Bízunk benne, hogy ezzel a néhány tippel már a mai vagy holnapi reggeled szuperül indul majd. Légy türelmes – a változáshoz ugyanis idő kell, hogy rutinná váljon. (X)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »