Így indokolta Ursula von der Leyen Trócsányi László jelölését

Így indokolta Ursula von der Leyen Trócsányi László jelölését

Magyarország céljai egyértelműek, és azok megegyeznek az új uniós bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően – közölte az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Mint arról az Infostart beszámolt, Ursula von der Leyen kiosztotta a feladatköröket a november elején hivatalba lépő, új összetételű Európai Bizottságban. Nyolc alelnök lesz és tizennyolc biztos, köztük Trócsányi László, aki – a magyar kormány szándékának megfelelően – a szomszédságpolitika és bővítés portfóliót kapta.

Von der Leyen indoklásában hangsúlyozta, nagyon jó kapcsolatot ápol a Nyugat-Balkán országaival, amelyek uniós integrációja az új Európai Bizottság legfőbb feladatainak középpontjába kerül majd.

Hírdetés

“Úgy gondolom, Magyarország az az ország, amely pontosan ennek megfelelően fog együttműködni”

– fogalmazott az Európai Bizottság megválasztott elnöke, aki csapatának bemutatásakor a következőket mondta:

“Ez a csapat az európai út formálója lesz: bátran fellépünk az éghajlatváltozás ellen, továbbfejlesztjük az Egyesült Államokkal folytatott partnerségünket, definiáljuk a mind magabiztosabb Kínához fűződő viszonyunkat, és megbízható szomszédok leszünk, például Afrika számára. Csapatom képviselni fogja értékeinket és világszínvonalú normáinkat. Olyan Bizottságot akarok, amelynek vezetése eltökélt, amely egyértelműen az aktuális kérdésekre összpontosít, és válaszokat ad. Olyan Bizottság lebeg a szemem előtt, amely kiegyensúlyozott, agilis és korszerű. Csapatomnak most meg kell nyernie a Parlament bizalmát. Az általam vezetett Bizottság a fenntarthatóság mellett elkötelezett geopolitikai Bizottság lesz. Azt akarom továbbá, hogy az Európai Unió a multilateralizmus őre legyen. Mert tudjuk: erősebbek vagyunk, ha együtt tesszük azt, amire egyedül nem vagyunk képesek.”

A következő Európai Bizottság tagjainak teljes névsorát ITT találja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »