Így fosztják ki a kormány erőforrásai az idős, védekezésre képtelen magyarokat a pénzautomatáknál

Így fosztják ki a kormány erőforrásai az idős, védekezésre képtelen magyarokat a pénzautomatáknál

Három fiatal elkövető – egyikük fiatalkorúként – 2019-ben, hosszabb időn keresztül, szervezetten követett el vagyon elleni bűncselekményeket többnyire időskorú, koruk és betegségeik miatt védekezésre képtelen emberek sérelmére.

A vádirat szerint a három vádlott – egy a bűncselekmények idején 16 éves "fiú", egy 20 éves nő és egy 23 éves férfi – 2019. február és 2019. november között, előzetes megállapodásuk alapján, rendszeresen követtek el vagyon elleni bűncselekményeket. Áldozataik többnyire időskorú, koruk és betegségeik miatt védekezésre képtelen emberek voltak.

Módszerük jellemzően az volt, hogy a sértetteket megszólították, figyelmüket elterelték, őket különféle módon megzavarták, illetve összezavarták, majd a helyzetet kihasználva a pénzüket megszerezték. Többnyire pénzautomatáknál, a sértettek által megkezdett tranzakcióba belenyúlva tulajdonították el a sértettek pénzét, de volt olyan időskorú is, akinek pénzváltás ürügyén, a pénztárcájába benyúlva vették el a nyugdíját. Egy 77 éves férfit pedig úgy fosztottak ki, hogy a lakására bementek, a férfit rávették, hogy fogyasszon velük alkoholt, majd a figyelmét elterelve ékszereket, mobiltelefont és készpénzt tulajdonítottak el tőle.

Hírdetés

Az ügynek 11 sértettje van. Az elkövetési érték összesen csaknem 2,5 millió forint.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség honlapján közölte: a három elkövetővel szemben több rendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás, valamint lopás miatt emelt vádat, és velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés – a fiatalkorú esetében fiatalkorúak börtönbüntetése – kiszabását indítványozza a vádiratban.

Két bűncselekményt felvétel rögzített:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »