Így fogadták az ellenzéki pártok Orbán beszédét

Közleményben reagáltak a pártok Orbán Viktornak, a Fidesz újraválasztott elnökének mai beszédére.

A szép lassan kiöregedő fideszes politikusoknak ez talán az utolsó lehetőségük volt, hogy jelentős politikai befolyást szerezzenek korrupciógyanúval átszőtt pártjukban. Arra azonban továbbra sem kaptunk választ, hogy az új pártvezetésnek tagjai rajta vannak-e azon a feketelistán, melyen kontinenseken átívelő korrupciós botrány miatt tiltottak ki fideszeseket az Egyesült Államokból – olvasható a Jobbik közleményében.

Hírdetés

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor ma bebizonyította, hogy végérvényesen elszakadt a magyar valóságtól. Mai hosszú és terjengős beszéde egy fantasztikusan sikeres Magyarországról és a minket irigylő európaiakról szólt. Ezzel szemben a tények: Magyarország Európában ma csupán korrupcióban az első. Az emberek életszínvonalának tekintetében a 25. helyen állunk.

A szocialista Tóbiás József szerint a kormányfő egy szót sem szólt az alacsony fizetésekről, az elmaradt állami bérekről, a „katasztrofális” egészségügyről és a külföldre „üldözött” 600 ezer magyarról. Nem beszélt továbbá a magyar földek „elkótyavetyéléséről” és egy szava sem volt a saját köreit is mélyen érintő korrupcióról. „A Fidesz egyedüli portékája ma a hazug öndicséret, az állandó félelemkeltés és az ellenséggyártás” – tette hozzá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »