Így ért véget a budapesti tüntetés

A rendőrség a közlekedési zárásokat feloldotta, az Oktogon téren a be nem jelentett rendezvény befejeződött – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Magyar Menedék - Soros

A rendőrségi közlemény itt olvasható.
A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték a Közép-Európai Egyetem (CEU) „ellehetetlenítése” elleni, Parlament előtt tartott vasárnapi tüntetésen résztvevők. A demonstrálók arra hívták fel Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt.

Hírdetés

Néhány 100 demonstráló még éjfél előtt is az Oktogonon ült. A tömeg egy része a Lendvay utcától az Andrássy úton az Oktogon tér irányába vonult, a rendőrség zárja az Andrássy utat a Dózsa György út és az Oktogon között, valamint az Oktogon teret – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap éjjel.
Rendőri intézkedésre továbbra sem került sor – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányságvasárnap 23 órakor kiadott közleményében.

Az este folyamán a police.hu azt írta, hogy a Kossuth téren elszabadultak az indulatok, de a rendőrök higgadtak maradtak.

A szervezők 19 óra 20 perckor bejelentették a rendezvény végét. A demonstrációt követően a Budapest V., Kossuth téren maradt tömegből kivált hangadók az Országgyűlés épületét védő rendőröket üveggel, fémtárgyakkal, műanyag palackokkal dobálták meg. Személyi sérülés nem történt.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »