Így dőzsöl egy vörös báró – rendszerváltás? ugyan már…

Március és szeptember között bárki kibérelheti Puch László, az MSZP egykori pénztárosának az Adriai tengeren horgonyzó nyolcvanmilliós luxusjachtját – derítette ki a 444.hu. Puch László sosem rejtette véka alá a vitorlázás iránti szenvedélyét, 2014-ben családi cégein keresztül viszont meg is szerezte egyik kedvenc hajójának tulajdonjogát.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

A 444.hu arról ír, hogy Puch László, az MSZP egykori pénztárnoka elismerte, családjának résztulajdonában van a Valery II elnevezésű, jelenleg a Šibenik kikötőjében horgonyzó luxushajó. Az Adriai tengeren vitorlázó, március és szeptember között akár magánszemélyek által is kibérelhető, 2004-ben készült katamarán piaci értéke 80 millió körül mozoghat.

Hírdetés

A portál arról is ír, Puch Lászlóról már korábban is köztudott volt, hogy szenvedélye a vitorlázás, tavaly egy nyolcfős csapat tagjaként nyerte meg a Balatonon rendezett Kékszalag vitorlásverseny egyik kategóriáját. Az említett Valery II yachtot is rendszeresen használta már azelőtt is, hogy a családi cég megszerezte annak többségi tulajdonrészét.

Mint a 444.hu a Direkt36 segítségével kiderítette, a Valery II a horvát Sretna Adria Čarter d.o.o. tulajdona. A céget 2007-ben a korábbi MSZP-s parlamenti képviselő, Dávid Gyula alapította, aki több szálon is köthető Puch Lászlóhoz. Dávid 2008-ban eladta az említett cég 75 százalékos tulajdonrészét Bazsantik Jánosnak, akivel Puch László többször is részt vett közös vitorlásversenyeken. Bazsantik 2014-ben vált meg tulajdonrészétől a horvát Dallos d.o.o. nevű társaság javára, így került a hajó a Puch-család tulajdonába.

Ismert, Puch László éveken keresztül az MSZP egyik meghatározó politikusa, pénztárnoka volt. Bár az említett posztról Puch 2008-ban távozott, mégsem távolodott el az MSZP-s gazdasági köröktől. 2016-ban például bejelentette, megveszi a Népszavát és a Vasárnapi Híreket.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »