Így dolgoztak a végrehajtók Völner Pál választókörzetében

Így dolgoztak a végrehajtók Völner Pál választókörzetében

Egy 2018 szeptemberi esetet elevenített fel közösségi oldalán Nunkovics Tibor, az ellenzék közös jelöltje Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében, amelyből világosan látszik, hogy hogyan is működött a végrehajtás a fideszes Völner Pál választókerületében. 

Eszerint még 2018 szeptemberében egy bajóti idős férfit akartak az utcára rakni a végrehajtók, amit akkor a Jobbik aktivistáinak és politikusainak közreműködésével sikerült megakadályozni. Az eset előzménye, hogy a férfi volt felesége a háza tulajdonjogát egy ajándékozási szerződés révén magára íratta és sokmilliós banki kölcsönöket vett fel, amiket nem fizetett, ennek következtében akarták az idős férfitól elvenni azt a házat, amelyért harminc éven keresztül dolgozott.

Azt az ajándékozási szerződést, amelynek révén a bajóti férfi nyakába az általa fel nem vett hitelek törlesztőrészlete szakadt, a végrehajtással kapcsolatos vesztegetésbe belebukott fideszes Völner Pál ügyvédi irodája készítette.

Hírdetés

Viszont a történetben van még egy érdekesség, hiszen az idős úr állítása szerint nem az ő aláírása szerepel azon a szerződésen, amellyel kiforgatták vagyonából

– tette hozzá Nunkovics Tibor.

A végrehajtás működését jól szemlélteti, hogy a folyamatban lévő bírósági ügy lezárását, amely az ingatlan tulajdonosi helyzetét tisztázta volna, meg sem várták, hanem szinte azonnal nekiláttak a kilakoltatásnak úgy, hogy az idős férfinak nem volt hova mennie.

Egy évvel később azonban megtörtént a kilakoltatás, a végrehajtók a hatóságok asszisztálása mellett vették el a házat a férfitól. Végül egy névtelen felajánló és a helyi jobbikosok segítségével szerencsére sikerült megnyugtatóan rendezni Gábor bácsi lakhatását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »