Így csapott le a vihar hazánkra – képek

Látványos képek készültek az éjszaka betört frontról. Az ország keleti részében figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és a felhőszakadások miatt.

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország északkeleti részére. Reggel leginkább a Tiszántúlon, északkeleten lehetséges a záporok mellett zivatar kialakulása is – írják honlapjukon.

Fotó: met.hu

Napközben az Északi-középhegységben, az Alföldön, a déli határ közelében továbbra is elégségesek a feltételek elszórt zivatarok kialakulásához. Kiemelten északkeleten (főként Borsod, Szabolcs) a déli órákban, illetve késő délután, este az Északi-középhegység és az Alföld középső tájain (leginkább Heves, Jász-Nagykun-Szolnok megye) alakulhatnak ki helyenként intenzívebb zivatarok, melyekhez felhőszakadás (20-30 mm feletti csapadék), 70 km/h feletti szél, jégeső is társulhat.

Hírdetés

Fotó: met.hu

A keddi napunk már jóval nyugodtabb lesz: sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A középső országrészben valószínű a legtöbb felhő. Reggel a keleti határszél, illetve napközben a középső megyékben fordulhat elő néhol zápor. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között alakul.

Szerdán visszatér a meleg, de a hétvége nem lesz felhőtlen

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »