Így befolyásolja a koronavírus a középiskolai felvételi eljárást

Így befolyásolja a koronavírus a középiskolai felvételi eljárást

Az Oktatási Hivatal figyelmeztet, de segít is – a megbízott elnök minden tudnivalót megosztott az InfoRádióval.

A központi középiskolai felvételiket január 23-án 10 órakor tartják jelenléti formában, de idén a koronavírus-járvány miatt két pótfelvételire is sor kerül majd január 28-án, illetve február 5-én – mondta az InfoRádiónak az Oktatási Hivatal megbízott elnöke, Brassói Sándor.

„Vannak olyan középfokú intézmények, amelyek a rendes felvételi eljáráshoz megkövetelik egy előzetes, központi írásbeli vizsga letételét is, ennek lesz a fő időpontja január 23. Negyvenöt perc magyar irodalom, majd szünet után negyvenöt perc matematika feladatsor vár a diákokra. Ha valamely tanuló önhibáján kívül nem tudna ezen részt venni, igazolási kérelmet küld az intézmény felé soron kívül, számukra nyílik meg az első pótidőpont; ugyanott, ahol az eredeti vizsga lett volna. A járványügyi helyzet miatt viszont ha valaki a koronavírus miatt érintett, vagy hatósági karanténban van, lesz még számukra egy pótnap” – részletezte Brassói Sándor.

A középiskolai jelentkezés február 19-én lesz.

Az írásbeli vizsgáról még annyit tudni, hogy

Hírdetés

10-10 feladat lesz, 50-50 pontért. A feladatsor „tud mérni” a legjobb és a leggyengébb tanulók között, de a nagyon jó és a még jobb tanulók között is;

a feladatlapon sorban előre egyre nehezednek a feladatok, erre a gyerekeket előzőleg fel kell készíteni. Az Oktatási Hivatal honlapján ezért elérhetővé tették az összes korábbi feladatsort a javítókulcsokkal együtt. Brassói Sándor ajánlja is, hogy ezekkel ismerkedjenek meg a tanulók.

Minden vizsgahelyszínen lesz kézfertőtlenítő, egy teremben 10 fő vizsgázhat. A felügyelő tanároknak a maszkviselés is kötelező, a vizsgázók számára ajánlott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Rosta Tibor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »