Így az amerikai zsidó lobbi iszonyatos ereje alatt álló amerikai kongresszusnak még kínosabb lesz az egész világgal szembemennie – rövidke lapszemle

A világbéke szempontjából jó hír: az USA és Irán megegyezett – Izrael és az amerikai zsidó-lobbi minden próbálkozása ellenére vége a hideg napoknak, éveknek, évtizedeknek

Lovas István külpolitikai újságíró szerint Iránnak nincs atomfegyverprogramja. Ezt újólag megerősítette az egyesített amerikai hírszerzés 2012-es jelentése is.

A szomszédjait rendszeresen lerohanó, a negyed világ elpusztítására elegendő atomtöltettel rendelkező Izraelben találták ki a zsidó állam létét atommal fenyegető Iránt. Ezt az Andersen-mesét elsőként az amerikai politikusok, majd nyugati szövetségeseik vették át úgy, hogy a tényekkel szöges ellentétben álló hazugságot egyszer sem merték megkérdőjelezni.

A Nyugatnak kell(ett) az ellenségkép. Ha nincs, mi lesz a NATO-val, amelyet a szovjetek vezette katonai tömb elleni védelemre hoztak létre. Irán békés ország, de őt megtámadták, amikor a Nyugat sem pénzt, sem ideggázt nem sajnált az Iránra uszított iraki Szaddam Husszein diktátortól.

A NATO amerikai kezdeményezésre megkezdte az „iráni atomrakéták” elleni rakétavédelmi pajzs kiépítését, egy olyan Irán ellen, amely – Izraellel, Indiával, Pakisztánnal és Észak-Koreával szemben – aláírta az atomstop-egyezményt.

Hírdetés

Benjamin Netanjahu már 1992-ben azt mondta, Irán már csak három-öt évnyire áll attól, hogy atomfegyvereket fejlesszen ki.

Minden épeszű nyugati politikus tudta, hogy hazudik. És mindenki úgy tett, mintha ezt nem tudná. Barack Obama elnök most hatalmas lépést tett, amikor – megkötötte Iránnal azt a megállapodást.

Sőt, volt olyan ravasz, hogy a megállapodást nem államközi „szerződésnek” készíttette el, amely amerikai törvényhozói jóváhagyást igényelne, hanem nemzetközi megállapodásként, amelyet pillanatokon belül átvitt az ENSZ Biztonsági Tanácsán.

Ugyanis így az Izrael és az amerikai zsidó lobbi iszonyatos ereje alatt álló amerikai kongresszusnak még kínosabb lesz az egész világgal szembemennie.

Teherán ünnepel: élteti a szankciók végét, a megállapodás nyomán békésebbé forduló világot, Izrael mind nagyobb elszigetelődését.
Napi Gazdaság


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »