Így adtak enni a szegényeknek Teréz anya nővérei húsvétkor Budapesten

Léderer Tamás olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a Szeretet Misszionáriusai rend Tömő utcai házában szolgáló nővérek milyen leleményesnek bizonyultak, hogy idén húsvétkor is – amikor a közösségi távolságtartás szabályai ezt igencsak megnehezítették – tudjanak segíteni a társadalom peremére szorultakon.

Szép példája a szegényekről és hajléktalanokról való húsvéti gondoskodásnak az, amit a Tömő utcai Teréz anya-nővérek tettek a hatósági rendeletek betartásával, a társas érintkezések figyelembe vételével. A belső udvarról létrára állva nyújtották ki az ételcsomagokat (zsemlét, sonkát, sült csirkét és sajtot, édességként süteményt és csokoládényulat, üdítőt); különböző idősávokban szolgálták ki az időseket és a fiatalokat, a megjelentek közötti távolságtartásra is figyelve.

Hírdetés

Azt gondolom, igen dicséretes mindez akkor, amikor a hajléktalanokkal a vírusjárvány idején sokkal kevesebben törődnek, mint korábban. Igen kevesen találják meg a segítségnyújtás módját – teszi hozzá Léderer Tamás.

Szöveg és fotó: Léderer Tamás

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »