Igénytelen, kontár munkát végző melósok miatt szakadt le egy óvoda mennyezete – mehetnek az ügyészségre

Igénytelen, kontár munkát végző melósok miatt szakadt le egy óvoda mennyezete – mehetnek az ügyészségre

Elfogyott a fém beütődübel (tipli), ezért a maradék rögzítési pontokon műanyaggal rögzítették az álmennyezetet munkások egy Békés megyei óvodában. Aztán az egész leszakadt, hiszen több száz kilós súly „húzta ki” a csavarokat a dübelekből, amit a műanyag már nem bírt megtartani.

A rendőrség közleménye szerint a baleset Csorváson történt egy óvodában még 2018. augusztus 10-én kora délután, a nyomozást mostanra fejezték be.

A leírás szerint az álmennyezet egyszer csak megrepedt, majd leszakadt, miközben két felnőtt és hét kisgyermek volt a szobában. Az óvónők, amikor észrevették, hogy reped a mennyezet, a gyermekeket gyorsan kivitték a szobából, így már nem voltak ott az omlásnál.

Az RTL Klub tavaly a baleset után riportot készített az óvodában:

Hírdetés

A Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás során kiderült, hogy szabálytalan kivitelezés miatt kerültek veszélybe az óvónők és a gyermekek.

„A gipszkartonszerelési munkálatokat végzők ugyanis szabálytalan technológiát alkalmaztak: elfogyott a fém beütődübeljük, ezért műanyagot használtak.”

A rendőrség a felújítás felelős műszaki vezetőjét és az alvállalkozó cég képviselőjét, valamint a munkálatokat végző három alkalmazottat gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozást követően az ügy most került az ügyészség elé.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »