„Igent mondok” – Harmadszor szervezik meg a nagy sikerű online női lelkigyakorlatot

„Igent mondok” – Harmadszor szervezik meg a nagy sikerű online női lelkigyakorlatot

Harmincnapos online női lelkigyakorlatot szervez, immár harmadik alkalommal, a Jézus Szíve Társasága májusban. Mária életének szemlélésével mondhatnak igent a résztvevők arra az életre, amit Istentől kaptak.

A 2021-ben útjára indított Igent mondok női lelkigyakorlathoz első alkalommal 6300-an, tavaly több mint négyezren csatlakoztak a világ minden tájáról. 2023-ban immár harmadik alkalommal tölthetik együtt a májust azt érdeklődők imában, lelki közösségben,

Az idei lelkigyakorlat előkészítésében a már korábbi években is közreműködők vettek részt: Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda és Békési Erika hónapok óta készülnek ötletekkel és anyagokkal, amelyek a tavalyihoz hasonlóan üdítőek és mélyek, mégis egészen megújultak lesznek. Kreatív csapatuk és támogatói körük imával, gondolatokkal, konkrét feladatok elvégzésével segíti őket.

Idén különleges meglepetéssel is készültek: minden héten egy-egy, a szervezők által nagyra becsült férfi – Lackfi János költő, Guia Hugó erdélyi ferences testvér, Süveges Gergő újságíró és Huszti Zoltán budapest-albertfalvi káplán, képzőművész – is megosztja gondolatait a lelkigyakorlatozókkal.

A lelkigyakorlat alatt Szent Ignác-i – szemlélődő és ritmikus – imamódokkal, valamint képekkel és zenével lehet imádkozhatnak a bekacsolódók. Napi, hűséges imára hívnak a szervezők, kérve, hogy lehetőségeihez mérten ki-ki naponta 30-60 perc imaidőt különítsen el a napjából, de ha csak 15 percet sikerül beilleszteni, az is értékes – teszik hozzá.

A visszajelzések alapján mindkét év résztvevőinek sokat adott, hogy többen együtt járhatták a lelkigyakorlatos utat. Ezért a szervezők arra buzdítják a jelentkezőket, hogy bátorítsák a környezetükben lévő nőket a lelkigyakorlaton való részvételre. Szervezzenek heti találkozást, ahol megosztják az út során szerzett tapasztalatokat. Akik a környezetükben nem találnak csoportot, viszont szívesen csatlakoznának egy véletlenszerűen beosztott virtuális körhöz, azokat szívesen segítik ebben. Továbbá útmutatást is adnak a csoportvezetőknek a heti alkalmak vezetéséhez.

Hírdetés

A korábbi évekhez hasonlóan közös nyitó és záró szentmisét is tartanak, hogy ezzel erősítsék a közös utat. A nyitó szentmisét április 26-án, szerdán 18 órakor tartják a budapesti Sziklatemplomban; a liturgiát vezeti és szentbeszédet mond Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök.

A záró szentmise várhatóan június 4-én, vasárnap lesz Bodajkon, ahol a kegyhelyet vezető Mórocz Tamás vendégei lesznek a lelkigyakorlatozók.

Mindkét szentmisét közvetítik online is, hogy akik a nagy távolság miatt nem tudnak részt venni, azok is bekapcsolódhassanak a szertartásba.

A további részletekről és a jelentkezés módjáról ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Jézus Szíve Társasága

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »