Igazi viperafészek volt a Christchurchben kitakarított „békés imahely”

Miközben a csapból is a szegény, ártatlan muszlimok halála fölötti sírás-rívás folyik, a média „természetesen” elfelejti, hogy a christchurchi muszlim közösség valójában a dzsihadisták egyik agymosó központjaként működött, és számos új-zélandi fiatalembert beszéltek rá, hogy muszlim hitre térve a Közel-Keletre utazva harcoljanak a „hitetlenek” ellen. Erről tanúskodik egy 2014-es újságcikk, amely az elmúlt napokban „rejtélyes módon” eltűnt az internetről, ám archiválva még megtalálható. A stuff.co.nz öt évvel ezelőtti cikke két új-zélandi állampolgár haláláról szól, akikkel egy amerikai drón csapása végzett Jemenben.

Daryl Jones a húszas évei elején járt, amikor hívő keresztény családjának bejelentette, hogy márpedig ő mecsetbe fog járni. Szüleit meglepte a döntés, de tiszteletben tartották fiuk vallásgyakorláshoz való jogát. Öccse, Nathan is hamarosan csatlakozott hozzá, és együtt kezdtek az Al-Noor mecsetbe járni. 2008-ra már arab ruhákban jártak, kizárólag idegenekkel érintkeztek, és a fiú hamarosan Sydney-be költözött, hogy ott gyakorolja tovább vallását.

Hírdetés

Itt éppen a Laquemba Mosque nevű mecsetben bukkant fel, amelyet az ausztrál titkosszolgálatok is szemmel tartottak, mert tudtak róla, hogy ott terroristák ideológiai felkészítése folyik. Akkor már Muslim bin John néven szólíttatta magát, és Szaúd-Arábiába készült utazni egy csoporttal. Nathanról csak annyi derült ki, hogy mindenhová követi.

A családja utoljára 2012-ben hallott felőle. Legközelebb az új-zélandi külügyminisztérium hozott hírt arról, hogy a két fiú fegyveres gerillaként harcolva vesztette életét Jemenben.

Az új-zélandi hatóságok soha nem tettek lépéseket a christchurchi mecset tevékenysége ellen. Ezt pótolta Darrell Tarrent, aki fiatalságával és hátralevő éveivel fizet azért, hogy más családokkal ez ne történhessen meg.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »