Igazi szörnyeteg képe rajzolódik ki a néhai multimilliomos ellen készített vádiratból

Igazi szörnyeteg képe rajzolódik ki a néhai multimilliomos ellen készített vádiratból

Igazi szörnyeteg képe rajzolódik ki a vádiratból, amelyet az amerikai hatóságok állítottak össze Jeffrey Epstein néhai multimilliomos ellen. A dokumentumból kiderül, hogy a férfi két magánszigetet használt a Virgin-szigeteken, ahol csaknem két évtizeden át csempészett és erőszakolt meg lányokat.

A szerdán benyújtott vádiratból például kiderül az is: előfordult, hogy Epstein kutatócsapatot állított össze egy 15 éves lány előkerítésére, aki úszva próbált elmenekülni az egyik szigetről, és akit úgy tartott fogva, hogy elvette az útlevelét. A dokumentumok egy olyan áldozatról is írnak, akit masszőrnek szerződtettek, majd megerőszakoltak a szigeten. Ő is menekülni próbált, de elkapták és megfenyegették, hogy bántalmazni fogják, ha nem engedelmeskedik.

Hírdetés

Az ügyészek a bíróságra beadott iratokban azt írják, hogy Epstein a legtöbb áldozatát modellkedés lehetőségével hálózta be és csábította el, és számítógépes nyilvántartást vezettek a Virgin-szigeteken és közelükben található kiskorú lányokról. Bár egy 2005-ös perben bűnösnek vallotta magát Floridában, amikor egy 14 éves lányt erőszakolt meg, s ezért bejegyzett szexuális bűnelkövetőként kellett magát regisztráltatnia, a Virgin-szigeteki hatóságokat soha nem engedte be magánszigetére, mert arra hivatkozott, hogy magánbirtoka a sziget kikötőjénél kezdődik, azon belülre házkutatási engedély nélkül nem léphetnek be. A hatóságokkal mindig a Saint Thomason lévő irodájában találkozott.

– fogalmazott a vádirat benyújtásakor újságírók előtt Denise N. George ügyész, aki szerint Epstein bűntársai jelenleg is azon dolgoznak, hogy a bűncselekmények nyomait eltűntessék.

Az Epstein 577 millió dolláros hagyatékát kezelő alap a Virgin-szigeteken van bejegyezve. A vádhatóság több száz millió dollárt szeretne ebből lefoglalni, köztük az Epstein által megvásárolt szigeteket is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »