"Igazi román vagyok" – azért szökött Erdélybe a gyilkos, mert azt hitte, akkor nem magyar földbe temetik el

Állítása szerint öngyilkossági szándékkal tért vissza Romániába D. S., a nyíregyházi halálos kimenetelű lövöldözés gyanúsítottja, mivel nem akarta, hogy magyar földbe temessék – közölte szombaton internetes kiadásában az Evenimentul Zilei című bukaresti lap.

A kolozsvári ítélőtábla pénteken elfogadta a magyar hatóságok kiadatási kérelmét. A román lap a tárgyalóteremben elhangzottakat ismertetve azt írta: az emberöléssel gyanúsított román orvos beismerte tettét, azt azonban nem, hogy készült volna rá.

"Huszonnyolc éve élek Magyarországon, de igazi román vagyok. Semmiképp sem akartam, hogy ott temessenek el. Azt terveztem, hogy hazajövök és öngyilkos leszek, de a rendőrök gyorsabbak voltak. Két dolgot akartam még elintézni, a búcsúlevelemet is megírtam" – idézte a lap a gyanúsítottat.

Zoom

Az orvos arra kérte a bírót, ne hagyja jóvá a kiadatási kérelmet, mondván, hogy sem az amerikaiak, sem a magyarok nem adják ki állampolgáraikat.

"Engem 54 évesen nem érdekel, hány évre ítélnek, nem gondolok már az életre, de Magyarországon megaláztak" – próbált a kiadatása ellen érvelni.

Hírdetés

Miközben elvezették, az újságírók kérdéseire válaszolva hozzátette, sok mindent megbánt, de áldozatainak is lett volna mit megbánniuk. Egész regényt lehetne írni erről – mondta.

Arra a kérdésre, hogy miért követte el ezt a szörnyűséget két hétéves gyerek szeme láttára, azt mondta: ez túl bonyolult ahhoz, hogy egy mondatban megmagyarázza. A gyerekeket elmondása szerint azért kímélte meg, mert megsajnálta őket. Megemlítette, hogy három felnőtt gyermeke van.

A férfi kiadatását jóváhagyó kolozsvári táblabírósági döntés nem jogerős, öt napon belül fellebbezni lehet ellene, ezért a gyanúsítottat Romániában harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték.

A gyilkos teljes neve Dan Stamatiu, ahogy azt a román sajtó is megírta. A Facebook-oldalán az utolsó bejegyzése majdnem egyéves, éppen Charlie-nak érezve váltott francia színekre, annyira megérintett a párizsi bevándorlóterror.

(Kuruc.info – MTI nyomán)

Korábban írtuk:

Kiadják a nyíregyházi gyilkosság románját

"A román Dani megölte anyuékat" – menekülés közben meg is bírságolták gyorshajtásért a gyilkost

Kolozsváron kapták el a Nyíregyházán gyilkoló románt

Rálőttek egy házaspárra Nyíregyházán, a nő nem élte túl – ezt a románt keresik a gyilkosság miatt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »