Igazi novemberi időjárást hoz december első hétvégéje

Igazi novemberi időjárást hoz december első hétvégéje

Alapvetően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de holnap kora délelőttig a déli és keleti országrészben elvékonyodik, szakadozik a felhőzet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése.

A szombatra virradó éjszakán foltokban köd képződik.

Az ország északi felén várható eső, az északi határszélen ónos eső, havas eső is. A csapadék észak felé lassan elhagyja az országot. Szombaton napközben újra több helyen várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba vált át, miközben csökken az intenzitása. Átmeneti időre néhol ónos eső is lehet. A Tiszántúlon az időszak végéig eső lesz a jellemző.

Helyenként zivatar is kialakulhat.

Hírdetés

A légmozgás ma többnyire mérsékelt marad, éjszakától a Dél-Alföldön a déli, a Nyugat-Dunántúlon az északi szél élénkül meg. Holnap egyre többfelé fordul északnyugatira, nyugatira a szél, és többfelé kísérik erős, főként az Észak-Dunántúlon viharos széllökések, amely a Bakony környékén hófúvásokat okozhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

(OMSZ)

(Címlapkép: illusztráció, Férfi esernyővel a kezében Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »