Ifjabb Knézy megszólalt: műbalhé volt a menekült úszónő "elhallgatása"

Ifjabb Knézy megszólalt: műbalhé volt a menekült úszónő "elhallgatása"

Hatalmas balhé kerekedett abból, hogy egy szombati úszó előfutam során a közmédia kommentátora nem említette meg a futamgyőztes nevét, aki történetesen a menekültek olimpiai csapatának színeiben indult. A balos, liberális média, és a nyomukban a Magyar Helsinki Bizottság azonnal fel is fedezte a “kormányzati gyűlöletkampányhoz” kapcsólódó rasszista, kirekesztő, menekültellenes összeesküvést, és világgá kürtölték, hogy direkt hallgatták el a szíriai keresztény lány, Yasra Murdani sikerét.

A sajtó és a közösségi média nácivadász oratóriumkórusa azonnal rázendített a “Magyarország szégyene”,című kantátára. A köztévé is hozta a tőlük megszokott profizmust, és elegáns hallgatásba burkolózott. Az óráról órára dagadó (mű)balhé kapcsán – akkor, amikor – csaknem egy nappal később adott ki közleményt.

Ebből aztán megtudhattuk, hogy a közvetítés

nem Knézy sanda szándékai, hanem a Rióban mindennaposnak számító technikai fennakadások miatt

sikerült olyanra, amilyenre. Hogy valamilyen komoly gebasz lehetett a háttérben, arra már korábban is gyanakodhattak azok, akik nem szomjúhozták az újabb bizonyítékot a fasizmus tombolására. A riporter ugyanis nem csak Murdani nevét mulasztotta el megemlíteni, de azoknál is hibát hibára halmozott, akikről nem feledkezett el. A medencében nagyvonalúan helyezgette ide-oda az indulókat, a grenadai versenyző hazáját pedig pár ezer kilométerrel északabbra, Grönlandra tolta el. A bakiparádé oka tehát már eleve sejthetően nem a menekültek elleni sátáni gyűlölet volt – ám Knézy azt állítja, nem is az ő felkészületlensége.

Az MTVA közleményében a tudósító úgy fogalmaz:

“Természetesen

semmi szándékosság nem volt abban, hogy egy előfutamban nem mondtam ki valaki nevét, aki menekültként jött az Olimpiára.

Egyfelől egy olyan futamról beszélünk, amelyikben semmi nem dőlt el a verseny szempontjából, így – függetlenül a versenyzőktől, másról is beszélhetek. Más hasonló szakmai kaliberű futamnál előfordult tegnap, hogy nem feltétlen a képről beszéltem, hanem mondjuk az általam fontosabbnak tartott magyar információkat mondtam el, amire tudtam, hogy máskor nem lesz annyi időm.

Hírdetés

Másfelől technikai problémákkal küszködtünk. Két órával a futamok előtt a helyszíni kommentátor állásban semmiféle jel nem volt, nem működött a CIS monitor és az adás képet adó monitor sem.

Folyamatosan próbáltuk elhárítani a problémát, végül

30 perccel a kezdés előtt az a döntés született, hogy nem maradok kint, visszarohantam az IBC-be (műszaki közvetítő központ). Beestem éppen adáskezdésre és folyamatosan azzal kellett szembesülnöm,hogy elmegy a kép és a hang az off-tube fülkében.

Miközben ennek az elhárításán dolgoztunk,

nekem nem volt sem képem, sem a verseny hangját nem hallottam. Igen, lehet, hogy éppen akkor, amikor a néző látta, hogy mi történik, én egyáltalán nem.

Ehhez jött még az is, hogy volt olyan futam, ahol az előzetesen kiadott rajtlista is megváltozott. Erre, hogy ez a futam volt-e, konkrétan nem emlékszem, de az előfutamok során volt ilyen, az egészen biztos.

Szóval itt egyszerűen arról volt szó, hogy a millió gond közepette tényleg nem egy kevésbé ismert versenyzőkkel zajló és a verseny szempontjából abszolút indifferens két hosszat nem akartam közvetíteni, főleg nem arról,hogy bármit el akartam volna hallgatni.

Egyszerűen tudtam, hogy ez szakmailag nem fontos futam és élő adás közepette próbáltunk kárelhárítást végezni, miután

hol hosszabb, hol rövidebb ideig

gyakorlatilag semmi nem működött Rióban.

Hozzáteszem, hogy a helyszíni hibát estig sem javították ki, így másik kommentátor állást kaptam a döntőkre, de ehhez jelen lévő kollégánk több órás veszekedése kellett.”

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »