IDSZ: politikai pártot alapítanak a nyugdíjasok

Január végén lép a nyilvánosság elé és februárban már meg is kezdi működését az Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ), egy nyugdíjasok által szervezett politikai párt – írja a 168óra.hu.

Kabai Tibor, a leendő párt egyik alapítója így nyilatkozott céljaikról a lapnak: „Tavaly november 30-án volt az első megbeszélés, amelyen megfogalmaztuk, hogy a civil szervezetek már nem elegek, szükség van a nyugdíjasok politikai képviseletére. Ott döntöttük el, hogy létrehozzuk az Idős Demokraták Szövetségét (IDSZ), és indulunk a 2018-as országgyűlési választáson. Jelenleg ugyanis csak annak a szava hallatszik, aki bent ül a parlamentben.”

Hírdetés

Bevallása szerint rétegpárt akarnak lenni, elsősorban azokat a kérdéseket veszik majd elő, amelyekben konszenzus van az idős emberek körében, amelyekben együtt tud működni a „nercbundás rózsadombi hölgy és a falusi, templomba járó nyugdíjas is”. 

Ilyen témák például a nyugdíj, az egészségügyi ellátás vagy az időskori diszkrimináció.  Célul tűzi ki az alapnyugdíj megteremtését, mert az alapítók szerint muszáj lépni az időskori szegénység ellen és már kapcsolatba léptek több nyugdíjas civil szervezettel is. A jelenlegi politikai pártokkal egyelőre nem szeretnének együttműködni – írja a 168 Óra honlapja.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »