Időutazás és jó hangulat- Örökzöld melódiák fesztiválját rendeztek Füleken

Időutazás és jó hangulat- Örökzöld melódiák fesztiválját rendeztek Füleken

Ismert dalok csalogatták a közönséget a Füleki Városi Művelődési Központba az Örökzöld melódiák fesztiválján. A Pro Kultúra Füleki Férfikar ötödik alkalommal szervezte meg kórustalálkozóját, melyen az énekkarok a megszokottól eltérően nem csupán kórusműveket adtak elő. Az örömzenélés jegyében klasszikus zeneművekkel, egyházi énekekkel, népdalokkal és örökzöld slágerekkel szórakoztatták a közönséget.

Sósik Réka, a Pro Kultúra Füleki Férfikar karnagya portálunknak elmondta, négy zeneművel foglalkoztak ez éven, ezeket adták elő a helyi közönségnek. A Bella Ciao című olasz népdalfeldolgozás különösen elnyerte a közönség tetszését. Mag Attila, a kórus elnöke hozzátette, a találkozóból szerettek volna hagyományt teremteni, ami sikerült is, hiszen az idei már az ötödik évad.

Az est keretében fellépett továbbá a rimaszombati Blaha Lujza vegyeskar és az Ózdi Városi Vegyeskar is. Mindkét kórust sokéves jó kapcsolat fűz a házigazdához, rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein.

„A kapcsolat még Fehér Miklós idejéből származik. Valamikor a 2010-es évek közepe tájékán szerepeltünk először ezen a fesztiválon, és mivel a karnagynő a nejem, ezért most egy kicsit szorosabbra fűztük a kapcsolatot a kórusokkal. Én is csatlakoztam a Füleki Férfikarhoz, és Réka is tagja a rimaszombati kórusnak” – nyilatkozta Sósik Szilárd, a Blaha Lujza vegyeskar karnagya.

Hírdetés

Az esten nem csak a házigazda váltott műfajt, a vendégkórusok is igazodtak a vidám délután hangulatához. Bartáné Demcsik Katalin, az Ózdi Városi Vegyeskar karnagya elmondta, a mostani repertoárjuk teljesen eltér a hagyományos vegyeskari repertoártól.

Azért, hogy egy kicsit a közönség kedvére tegyünk, válogattunk azokból a slágerekből, amiket hallottak már tévében, rádióban, amiket ismertek, de azért mégiscsak próbára tette az énekkart. Ami nagy szerencsénk, hogy vannak kiváló szólistáink ebben a produkcióban, és így tényleg elő tudtuk úgy adni ezeket a számokat, hogy a közönség és a mi örömünket is szolgálja”

– nyilatkozta a karnagy.

A kórustalálkozón időutazás és jó hangulat várta az érdeklődőket. Az estet a résztvevő kórusok baráti találkozója zárta, amelynek keretében jókedvvel énekeltek tovább mindannyiuk számára kedves műveket. Így a rendezvény igazán a dal ünnepe volt. A Pro Kultúra Füleki Férfikar jelenleg 24 tagból áll. Ez az egyetlen magyar ajkú férfikar Szlovákiában. Hogy a jövőben is megtartsák ezt a pozíciójukat, szívesen látják köreikben a dalolni szerető férfitársakat, így aki kedvet érez, bátran csatlakozhat hozzájuk.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »