Idősidősáv: újabb ellenőrzési praktikákra lehet szükség

Idősidősáv: újabb ellenőrzési praktikákra lehet szükség

Az árusok abban bíznak, hogy a vevők betartják az idősávokat kijelölő új szabályozást, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében vezettek be.

Már mától (keddtől) érvényes az új vásárlási rend, amely szerint a 65 év alattiak nem mehetnek bizonyos üzletekbe hétköznapokon 9 óra és 11 óra között, illetve hétvégén a 8 óra és 10 óra között a 65 év alattiak. Az idősek ettől függetlenül bármikor mehetnek vásárolni.

Hírdetés

A szigorításokhoz szokott bolti dolgozók úgy vélekednek, hogy előfordulhatnak érdekes helyzetek, például egy maszkos vásárló korának ellenőrzésekor. Mivel a kereskedő nem igazoltathat, a maszk levétele pedig szigorúan tilos az üzletekben, újabb ellenőrzési praktikákra lehet szükség – emelték ki a keddi Magyar Nemzetben megjelent összeállításban.

Ebben többek között Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára szólalt meg, aki úgy vélekedett, hogy a tavaszi háromórás idősávnál kedvezőbb a kétórás szűkítés. Kiemelte, az iparcikkeket kínáló üzleteket nem korlátozza az idősáv, vagyis az ajándék-, a ruha-, a cipő-, a bútor- és a játékboltok továbbra is zavartalanul vehetnek részt az ünnepi kereslet kiszolgálásában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »