Időlegesen bezárták a Gaál-kúriát

Időlegesen bezárták  a Gaál-kúriát

Szabálysértések miatt elrendelték a dálnoki Gaál-kúria időleges bezárását, és 7200 lejes pénzbírságot is kiróttak a működtető Gál Barabás Kft.-re – tette közzé Mircea Diacon, a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal büntetett előéletű vezetője a közösségi médiában.

Diacon pénteken járt ellenőrizni. A Facebook közösségi portálon általa magánszemélyként működtetett, nem hivatalos Protecția Consumatorilor Covasna (Kovászna Megyei Fogyasztóvédelem) című nyilvános csoportba írt bejegyzésében közli, hogy lejárt szavatosságú élelmiszeripari termékeket, felcímkézetlen élelmiszert, penészes és pattogzó festésű mosdókat észleltek, és a polgármesteri hivatal által kiállított működési engedély is hiányzott. Diacon néhány képet is feltöltött a csoportba, és közölte, a 7200 lejes bírságon kívül elrendelték a szállás­adói szolgáltatás, illetve a vendéglő és a játszótér működésének felfüggesztését.

Hírdetés

A másik fél álláspontjára is kíváncsiak voltunk, a kúria adminisztrátora hétfői megkeresésünkkor jelezte, később egyeztetnek a tulajdonosokkal. Erre kedden került sor, tegnap azonban lapunknak annyit mondtak: nem kívánnak nyilatkozni, nem kommentálják az esetet.

„Erdély egyik legszebb falujában, a festői Dálnokon várja vendégeit a több mint 150 éves múltra visszatekintő Gaál-kúria. A 2014-ben felújított történelmi ereklye minden apró részlete építésének korszakát idézi egy elbűvölő, vendégszerető környezetben. A XIX. század eleganciájával ötvözött modernitás biztosítja a kényelmet!” – olvasható a szálláshely honlapján. A történelmi épületben számos közösségi rendezvényt is szerveznek.

A hír mellett nem hallgathatjuk el, hogy a Diacon vezette fogyasztóvédelmi hatóság hivatalosan nem kommunikál, ehelyett büntetett előéletű vezetője által magánszemélyként üzemeltetett Facebook-oldalon tesz közzé magánbejegyzéseket. Az állami intézmény átláthatóságát, közkapcsolatai­nak színvonalát mi sem jelzi jobban, mint január 30-án írásban benyújtott, iktatott adatigénylésünk, melyre a mai napig nem kaptunk választ. A magyar­ellenességéről elhíresült Mircea Diacont egyébként büntetőjogi perben – ittas vezetésért – több mint fél éve véglegesen elítélték, ennek ellenére továbbra is a román állam megyei intézményének vezetőjeként működik.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »