Időkapszulát találtak Vésztőn

Vésztőn a Bagolyvár felújítása közben a padló alatt egy közel százéves időkapszulát találtak a kivitelező cég munkatársai: egy képeslapot, egy papírfecnit, egy százkoronás bankjegyet.

Vésztő 452 millió forintot nyert turisztikai fejlesztésre, a forrásból 100 millió forintot tudnak fordítani a Bagolyvárra, ami a pincétől a padlásig teljesen megújulhat. A boronafalú villát Petrovszki György ügyvéd építtette. Az épület terveit az ügyvéd maga rendelte meg Kós Károlytól, miután 1924. augusztus 25-én megvásárolta a telket. A Bagolyvár épülete, amely 1929-re készült el, egyedülálló, mert magyar, román és szász jegyek ötvözésével önálló stílusú.

Hírdetés

A felújítás közben a padló alatt a kivitelező cég munkatársai egy – mondhatni – időkapszulát találtak. Azt a ’20-as években vélhetően a parkettát lerakó szakemberek helyezték el: volt benne egy – a pecsét és az írás szerint 1914-ben, a ma szlovákiai Nagymihályt megörökítő, Monorra címzett – képeslap, egy százkoronás bankjegy, valamint egy papírfecni nevekkel, talán azok neveivel, akik a Bagolyváron dolgoztak – írja a beol.hu.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »