Időben megnyitják az Olt-völgyi utat

Időben megnyitják  az Olt-völgyi utat

Az Olt völgyén zajló útépítési munkálatokat látogatta meg tegnap a szállításügyi miniszter. Sorin Grindeanu azt nyilatkozta, elégedett a munkálatokkal, és augusztus 9-étől ismét járható lesz a jelenleg lezárt útszakasz.

A szállításügyi miniszter Marcel Ciolacu miniszterelnökkel látogatott az építőtelepre Bojca (Boiţa) környékén. Utána arról számolt be az újságíróknak, hogy a munkálatok az ütemterv szerint haladnak, közel 75 százalékban befejezettnek tekinthetők, és jelenleg semmi ok attól tartani, hogy halasztani kellene az augusztus 9-ei határidőt. Megismételte, hogy nehéz volt meghozni az Olt völgyén vezető út lezárására vonatkozó döntést, de ennek halasztása egy év kiesést és 80 millió lejes büntetést eredményezett volna. Grindeanu köszönetet mondott a megértésért és támogatásért a miniszterelnöknek és a mindazoknak, akik részt vettek a munkálatokban, és reményét fejezte ki, hogy továbbra is sikerül az ütemtervnek megfelelően dolgozni, hogy augusztus 9-én ismét megnyíljon az út a forgalom előtt. Azt is elmagyarázta, az éjszakai munkavégzés nem volt opció, mert fákat kellett kidönteni és nagy méretű gépekkel dolgozni a terepen, ami a sötétben életveszélyes lett volna a munkásokra nézve.

Hírdetés

Grindeanu közölte, az Olt völgye újranyitása után még lehet sávlezárásokra számítani az út háromsávos szakaszain, mert a munkálatok nem zárulnak le, hálókkal és támfalakkal kell megerősíteni a hegyoldalt.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »