Idlib tartomány: Katonai szállító repülőgép zuhant le az Abu Duhur légi bázison kívül – 30 halott

Idlib tartomány: Katonai szállító repülőgép zuhant le az Abu Duhur légi bázison kívül – 30 halott

Szombat éjjel a Szíriai Arab Légierő egy AN-26-os szállító repülőgépe utánpótlást vitt az Abu Al-Duhur légi támaszpont katonáinak Idleb tartomány keleti részén, de a leszállás során a repülőgép hajtóművében műszaki hiba lépett fel, ennek eredményeként a pilóta elvesztette az uralmát a gép felett és lezuhant a légi bázis területén kívül.

Miközben a repülőgép már műszaki problémákkal küzdött az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) terrorszervezet fegyveresei tüzet nyitottak a gépre az Abu Al-Duhur légi bázistól észak-nyugatra lévő irányból. Az Al-Nuszra Front fegyveresei azt állítják, hogy ők lőtték le; azonban a Szíriai Légierő Főparancsnoksága nyilvánosságra hozta, hogy a szállító repülőgép képtelen volt rendben leszállni műszaki meghibásodás miatt, az eredményezte végzetét. A helyszínre a Szíriai Arab Hadsereg osztaga érkezett és azonosította a halottakat.

Balszerencsére a szállító repülőgép személyzete életét vesztett a baleset során, ennek eredményeként a Szíriai Légierő állományából igazoltan harminc katona halt hősi halált. A következő személyeket azonosították a helyszínen, mint a baleset áldozatait az Al-Masdar News hírújság részére:

Hírdetés

Husszein Al-Juszif ezredesMohammad Khadur hadnagySzárem Mahfud hadnagyShaadi Musztafa őrnagyMontadzsib Al-Faradzs őrnagyAmdzsad Iszmael őrnagyWaszil Ahmad századosWael ‘Attijja századosMarhaf Al-Mar specialistaAbbasz Mohammad specialista11.Wászef Hammud őrmesterGhajth Szulejman őrmesterTalál Dzsalisz specialistaAhmad Khadur specialistaIbrahim Al-Ali specialistaZahir Dzsinád őrmesterMusztafa Musztafa tizedesMohammad Fáuri közkatonaSzáleh Akvabijjeh közkatonaJuszif Kurdi közkatonaAhmad Al-Ali közkatonaMohammad Hiláli közkatonaWasszim Tarábishi közkatonaMoataz Issza közkatonaMohammad Nábit Ali őrnagyNadhám Szulejman őrnagyMohammad Maktif századosMohammad Habib Ali századosMohammad Ali Mahmud századosMustafa Al-Homszi őrmester

Forrás: almasdarnews.com/sana.sy

 orientalista.hu   Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »