Idleb lakosai megtámadták a terroristákat egy orosz légitámadás után

Idleb lakosai megtámadták a terroristákat egy orosz légitámadás után

Egy orosz légitámadás megsemmisítette az Al-Kaidához közel álló Hayat Tahrir Al-Sham terrorszervezet több járművét is Idleb déli részén.

A Nagy Britanniában működő ,,Syrian Observatory for Human Rights,, (SOHR) nevű civil szervezet szerint az orosz támadásban nyolc terrorista meghalt és öt megsebesült.

A támadás után azonban a helyi lakosok botokkal és kövekkel megtámadták a légitámadást túlélő terroristákat és legalább egyet megöltek közülük. A Hajat Tahrir Al-Sham azonban még nem nyilatkozott az orosz légitámadással és az az után történt esettel kapcsolatban. A terrorszervezet ugyanis minden esetben próbálja titkolni a veszteségeivel kapcsolatos híreket.

Hírdetés

Idleb kormányzóságban egyre jobban nő a feszültség a terrorszervezetek és a helyi lakosság között. Az utóbbi hónapokban ugyanis a terroristák jelentősen megemelték az adókat az általuk megszállt területeken, mely egyre nagyobb terhet jelent a lakosság számára.

A terroristák által felállított helyi közigazgatás azonban nem biztosít semmilyen szolgáltatást a helyieknek, mely több településen már összecsapásokhoz vezetett.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »